Μιχάλης Αλιάγας
Τελευταία ενημέρωση: Μάρτιος 2004
Music Corner

Γεννήθηκε στην Αθήνα από Έλληνα πατέρα και Περουβιανή μητέρα.
Από νεαρή ηλικία, τα μουσικά του ερεθίσματα ήταν ποικίλα. Επηρεάστηκε από την ελληνική μουσική του έντεχνου και λαϊκού ρεπερτορίου καθώς και από την ξένη μουσική σκηνή της δεκαετίας του '80.
Γοητευμένος από τη μουσική των Άνδεων, δεν άργησε να ανακαλύψει και τον πλούτο της φολκλορικής μουσικής.

Στην ηλικία των 16 χρόνων ξεκίνησε μαθήματα ηλεκτρικής κιθάρας και θεωρητικών στο Πινδάρειο ωδείο, με τον Γιάννη Δρόλαπα. Συνέχισε τις σπουδές του στο κέντρο μουσικών σπουδών ''Φίλιππος Νάκας'' στο νεοσύστατο τότε τμήμα σύγχρονης μουσικής, με τον Παναγιώτη Σαμαρά.

Παράλληλα εντρυφώντας σε διάφορα συνοικιακά μουσικά σχήματα, πειραματίστηκε την τζαζ, ροκ, καταλήγοντας στην blues, είδος που επηρέασε αρκετά το παίξιμό του στην κιθάρα.

Αργότερα, στα πλαίσια των μουσικών του αναζητήσεων, προσχώρησε σε διάφορα λαϊκά και παραδοσιακά σχήματα, πραγματοποιώντας αρκετές εμφανίσεις.
Κατά τη στρατιωτική του θητεία αλλά και μετέπειτα, πλαισίωσε σε εκδηλώσεις πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες.

Στη δημιουργία μετέπειτα δικών του τραγουδιών, προέκυψε και το τραγούδι. Δίπλα στο γνωστό μουσικοσυνθέτη και μαέστρο Δημήτρη Μηλιό, ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα στη φωνητική. Επίσης συνεχίζει τις σπουδές του στη βυζαντινή μουσική.

Τον Φεβρουάριο του 2004 κυκλοφόρησε η πρώτη δισκογραφική του δουλειά, σε μορφή cd single, από την εταιρία "Καθρέφτης" όπου περιέχει τέσσερις δικές του δημιουργίες. Σε ένα από αυτά τα τραγούδια συμμετέχει φιλικά ο Νίκος Ξύδης.

MC Team ID