"Αντώνης Βαρδής"
ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΡΔΗΣ

Γεννήθηκε στις 7 Αυγούστου του 1948 στην Αθήνα. Στα εφηβικά του χρόνια μαζί με φίλους δημιούργησε ένα συγκρότημα, τους "VICKINGS".

Από τα είκοσι ως τα τριάντα του χρόνια δουλεύει στην Πλάκα ως μουσικός σε διάφορες μπουάτ, δίπλα σε καταξιωμένους συναδέλφους, συνθέτες και τραγουδιστές, όπως τους: Χρήστο Νικολόπουλο, Δήμο Μούτση, Χαρούλα Αλεξίου, Γιώργο Νταλάρα, Γιάννη Πάριο, Μανώλη Μητσιά, Δήμητρα Γαλάνη, Βίκυ Μοσχολιού, Αντώνη Καλογιάννη, Βασίλη Παπακωνσταντίνου κ.α. Παράλληλα, εκείνη την δεκαετία, γράφει τραγούδια που δειλά-δειλά τα παρουσιάζει σε συναδέλφους.

Το 1973 παίρνει μέρος σ' ένα διαγωνισμό που είχε διοργανώσει μια δισκογρα-φική εταιρεία κι ένα μεγάλο περιοδικό ποικίλης ύλης, που έψαχναν για νέο αίμα στον χώρο του λαϊκού τραγουδιού. Στέλνει ένα τραγούδι του και κερδίζει το δεύτερο βραβείο. Το ερμήνευσε ο Γιώργος Νταλάρας.

Το 1976 παρουσιάζει έναν ολόκληρο δίσκο με τραγούδια δικά του, στον οποίο τραγουδά κι ο ίδιος, με τον γενικό τίτλο "ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΙ".

Το 1978 αρχίζει πλέον να εμφανίζεται συχνότερα το όνομα του σε δίσκους και συνεργάζεται, ως συνθέτης πλέον, με επώνυμους άλλα και νέους καλλιτέχνες. Όπως με το Γιάννη Πουλόπουλο ("θέλω Να Μ' αγαπάς"), με το Γιάννη Πάριο ("Αχ Αγάπη", "Σου Γράφω Ένα Γράμμα", "Δε θα Χωρίσουμε Ποτέ"), με τη Δή-μητρα Γαλάνη ("Μ' αγαπούσες θυμάμαι"), με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου ("Φεύγουν Καράβια Στο Γυαλό" με τον Bob Dylan), με τον Γιώργο Νταλάρα ("Κάτω Απ' Την Κληματαριά"), με την Χαρούλα Αλεξίου ("Ξημερώνει", που περιέχει και το "Φεύγω"), με τον Ηλία Κλωναρίδη ("θάλασσες"), με τον Μανώλη Λιδάκη ("Κουράστηκα Να Υποκρίνομαι") με την Πίτσα Παπαδοπού-λου ("Άνευ Όρων"- όλη την δουλειά με επιτυχία το "Μη Μιλάς"), με τον Μανώλη Μητσιά ("θ' αναζητάς"), με την Χριστίνα Μαραγκόζη ("θα Προχωράμε Μα-ζί", "Χάνομαι", "Λικεράκι"), με τον Μανώλη Αγγελόπουλο ("Την Βαρέθηκε Η Ψυχή Μου"), με τους Κατσιμίχα και με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα ("Συγκάτοι-κοι Είμαστε Όλοι Στην Τρέλλα"), καθώς και με τον Δήμο Μούτση και την Ελένη Δήμου, την Λιζέτα Νικολάου, την Ελένη Βιτάλη, τον Χαράλαμπο Γαργανουράκη και τον Γιώργο Γερολυμάτο.

Επίσης συνεργάζεται και με στιχουργούς που έχουν δώσει πολλά στο Ελληνικό τραγούδι όπως οι: Κώστας Τριπολίτης, Αντώνης Ανδρικάκης, Πάνος Φαλάρας, Σαράντης Αλιβιζάτος, Μάνος Ελευθερίου και Λευτέρης Παπαδόπουλος.


©2000 www.musiccorner.gr
All rights reserved