ΑΧΑΙΟΙ

Μέσα στο χώρο της αναβλύζουσας ελληνόφωνης rock σκηνής έρχονται να δώσουν τη δική τους ξεχωριστή πνοή οι Αχαιοί, μια νέα μπάντα που φιλοδοξεί να φανερώσει τη δική της οπτική γωνία για την σύγχρονη μουσική.

"Αχαιοί"

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 1996 στην Αθήνα όταν για πρώτη φορά τα πέντε της μέλη συναντήθηκαν και ένωσαν τις μουσικές τους δυνάμεις. Όμως η αρχική ιδέα της μπάντας προϋπήρχε από καιρό, τότε ακόμη που τα δύο από τα πέντε σημερινά της μέλη, είχαν σαν βάση τους την Πάτρα, εξ' ου και το όνομα του συγκροτήματος.

Η δουλειά των Αχαιών βασίζεται στις ετερόκλητες μουσικές επιρροές που στιγματίζουν τον καθένα από αυτούς έτσι ώστε τελικά να επιτυγχάνεται ένα αποτέλεσμα με ιδιόμορφες αναλογίες. Έτσι οι δυνατές μελωδικές γραμμές του Τάσου Κωνσταντινόπουλου, τραγουδιστή του γκρουπ, εναλλάσσονται διαδοχικά άλλοτε με τις grunge κιθάρες του Πέτρου Μυρία και άλλοτε με τα εγκεφαλικά πλήκτρα του Βασίλη Βασιλειάδη έχοντας δίπλα τους το δεμένο "σκηνικό" που έχουν φτιάξει ο Δημήτρης Κατσαντώνης με το νευρώδες μπάσο του και ο Λευτέρης Κτενόπουλος με τα ρυθμικά του μοτίβα στα τύμπανα και στα κρουστά. Όλα αυτά, από τη μια μεριά, ακουμπούν πάνω στον μελαγχολικά στιβαρό ελληνικό στίχο όπου μέσα από οξύμωρες εικόνες, αποδίδονται οι ανάγκες, ο προβληματισμός αλλά και η αισιοδοξία του κόσμου των Αχαιών. Και από την άλλη, πλαισιώνονται και φιλτράρονται από φυσικά όργανα όπως το βιολί και το φλάουτο που έρχονται να δώσουν την δική τους "νότα" μέσα στο διεθνή αυτό εναλλακτικό rock τοπίο.

Οι Αχαιοί, η νέα αυτή "μουσική φυλή", έχει εμφανιστεί σε αρκετά δυνατά live στο σύντομο χρονικά διάστημα ύπαρξής της, όπως στο Αν club, στο club Ήχος, σε συναυλίες στην Νομική ή δίπλα σε γνωστά μουσικά σχήματα όπως ο Μανόλης Φάμελλος και οι Ποδηλάτες, Αέρα Πατέρα κ.α.

 

 


©2000 www.musiccorner.gr
All rights reserved