"Μπίγαλης"
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΙΓΑΛΗΣ

Ο Κώστας Μπίγαλης γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε τη μουσική του κα-ριέρα το 1975 σε διαγωνισμό ερασιτεχνικών συγκροτημάτων όπου και βρα-βεύτηκε.

Με πολλές συμμετοχές σε αντίστοιχα events αλλά και rock όπερα, φεστιβάλ θεσσαλονίκης, μιούζικαλ, συμμετοχές σε τηλεοπτικές σειρές φτάνει το 1984 να ηχογραφήσει το πρώτο προσωπικό του album με τίτλο "Big Alice". Από αυτή τη δισκογραφική δουλειά, το τραγούδι "I Miss You" γίνεται επιτυχία νούμερο 1 στην Ελλάδα και κυκλοφορεί σε 18 χώρες του εξωτερικού.

Μετά από απουσία μερικών χρόνων στο εξωτερικό, επιστρέφει στην Ελλάδα το 1989 και κυκλοφορεί τον πρώτο Ελληνόφωνο δίσκο του με τίτλο "Με Τον Ηλιο Στους Ιχθύς" ενώ ακολουθεί το 1992 το "Στου Αιγαίου Τα Blues" που πολύ σύντομα γίνεται πλατινένιο. Πλατινένιο γίνεται και το "Μικρή μου Μέλισσα" σχεδόν ένα χρόνο μετά, φέρνοντας τον Κώστα ΜπιναΛη το 1994 στο χρυσό "Μουσικό Ταξίδι" και στην Eurovision με το group του Sea Lovers.

Δισκογραφικά ακολουθεί το album "Ηλιε Μου, Ηλιε Μου", το "Ο Έρωτας Σου θάλασσα",το "Μύθος" και το "Πάθος" ενώ η νέα δισκογραφική του δουλειά φέρει τον τίτλο "Μια Στιγμή Στο Χρόνο". Το νέο αυτό album περιέχει 11 ολοκαίνουργια τραγούδια που συγκεντρώνουν όλα τα στοιχεία της δισκογραφικής πορείας του Κώστα Μπίγαλη. Σε δικούς του στίχους, μουσική και ερμηνεία και με συνεργάτες που στέκονται δίπλα του χρόνια τώρα, όπως ο Ακης και ο Αντώνης Τουρκογιώργης, ο Κώστας Μπίγαλης επιστρέφει στις ρίζες του με την τελευταία του αυτή δισκογραφική δουλειά.

 

 


©2000 www.musiccorner.gr
All rights reserved