ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ
Τελευταία ενημέρωση: 1998
Music Corner

Ο Φοίβος Δεληβοριάς γεννήθηκε στην Αθήνα. Έκανε μαθήματα κλασικής κιθάρας με τον Ορφέα Περίδη και θεωρητικά ' πιάνο στο Ωδείο 'ΑΤΕΝΑΟΥΜ'.

1989: Στα 16 του κυκλοφορεί σε δικούς του στίχους και μουσική τον δίσκο 'Η παρέλαση' στη δισκογραφική εταιρεία 'ΣΕΙΡΙΟΣ' του Μάνου Χατζιδάκι. Μαζί του εμφανίζεται στο ΠΑΛΛΑΣ και στο Λυκαβηττό.

1995: Έξι χρόνια αργότερα κυκλοφορεί από τη Sony Music το 'Η ΖΩΗ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ'. Στίχοι, μουσική και ερμηνεία από τον ίδιο, ενώ συμμετέχουν η Ελένη Τσαλιγοπούλου σ' ένα ντουέτο και ο Θανάσης Βέγγος σ' ένα ραπ!

Εμφανίζεται μαζί με τον Ορφέα Περίδη το χειμώνα του '95 και με τον Διονύση Σαββόπουλο την άνοιξη και το καλοκαίρι του '96. Συνεργάζεται με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στο δίσκο και στη συναυλία 'ΑΣΩΤΟΣ ΥΙΟΣ' και με τα ΗΜΙΣΚΟΥΜΠΡΙΑ στον τελευταίο τους δίσκο.

Το 1997 εμφανίζεται με δικό του σχήμα στις ΓΡΑΜΜΕΣ της Αθήνας και στο ΜΥΛΟ της Θεσσαλονίκης καθώς και σε μαγαζιά σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα δίνει συναυλίες σε όλη τη χώρα.

Τον Ιούνιο του '98 κυκλοφορεί και τον τρίτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο 'ΧΑΛΙΑ'. Δώδεκα καινούρια τραγούδια που γράφει ο ίδιος. Στο δίσκο συμμετέχει η Καίτη Γαρμπή.

MC Team ID