ΚΩΣΤΑΣ ΔΟΞΑΣ
Τελευταία ενημέρωση: 2002
Music Corner

"Γεννήθηκα στην Αθήνα, στον Χολαργό, στις 6 Οκτωβρίου 1979. Από μικρό παιδί μου άρεσε πολύ η μουσική κι έτσι οι γονείς μου αποφάσισαν να μάθουμε κιθάρα, εγώ και ο αδελφός μου. Ο ΄Ακης συνέχισε τις σπουδές του στην κιθάρα, αλλά εγώ σταμάτησα νωρίς, μιάς και δεν είχα την απαραίτητη υπομονή. Στην ίδια σχολή κιθάρας (του Δημήτρη Τυπάλδου), που παράλληλα ήταν και παιδική χορωδία, έκανα τα πρώτα μου "τραγουδιστικά" βήματα και μπόρεσα να καλλιεργήσω το αυτί μου, καθώς αυτά που τραγουδούσαμε ήταν πολύ δύσκολα για εκείνη την ηλικία (8 - 9 χρόνων).

Τραγουδήσαμε στην Πορτογαλία, όπου πήραμε και το πρώτο βραβείο σε Διεθνές φεστιβάλ τραγουδιού της Unicef, τραγουδήσαμε στο Ηρώδειο (τον "Ζορμπά", με μαέστρο τον Μίκη Θεοδωράκη), τραγουδήσαμε το "΄Αξιον εστί" στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά και κάθε τόσο δίναμε συναυλίες σε μεγάλα θέατρα. ΄Ολα αυτά μου έδωσαν μεγάλες εμπειρίες και πολλά μουσικά εφόδια που με βοηθούν πάρα πολύ σήμερα.

Μετά την χορωδία, είχα ένα μουσικό κενό και ασχολήθηκα με το ποδόσφαιρο, παίζοντας σε τοπική ομάδα του Μοσχάτου, όπου και κατοικώ. Την τελευταία χρονιά που έπαιζα ποδόσφαιρο, παράλληλα άρχισα να δουλεύω, τραγουδώντας τα βράδυα κι έτσι έπρεπε να διαλέξω: ποδόσφαιρο ή τραγούδι ; Αρχικά, δεν ήθελα να τραγουδήσω, για να πω την αλήθεια, αλλά οι δικοί μου πίστευαν ότι έχω μία κλίση στον τομέα αυτόν. Κι όταν λοιπόν ο αδελφός μου δεν μπόρεσε να τραγουδήσει σε κάποια εμφάνισή του, πήγα εγώ στην θέση του. ΄Ετσι ξεκίνησαν όλα. Τελικά επέλεξα τραγούδι κι έτσι "μπήκα" στον χορό από πολύ μικρός. Μου αρέσει πάρα πολύ αυτή η δουλειά, πρώτον γιατί έχει να κάνει με την μουσική και δεύτερον γιατί μου αρέσει το ξενύχτι. Θυμάμαι, χαρακτηριστικά, μικρός που αντάλαζα με τον πατέρα μου λίγες ώρες ησυχίας για να με πάρει μαζί του το βράδυ.

"Οταν ήμουν μικρός, δεν ήμουν και πολύ ήσυχο παιδάκι. ΄Εκανα χοντρές γκάφες: κρυβόμουν σε ντουλάπες και οι γονείς μου καλούσαν την αστυνομία. Θυμάμαι επίσης ότι έβαφα το σπίτι μαύρο, έσπαζα ποτήρια, κατέβαζα τζαμαρίες, όποτε έβλεπα αυτοκίνητο έπεφτα πάνω του, όποτε έβλεπα γριές στον δρόμο έπεφτα πάνω τους με το ποδήλατο και άλλα πολλά που δεν τα θυμάμαι πιά.

Η πρώτη μου δουλειά, επαγγελματικά, ήταν στην Λέρο, το Πάσχα του 1995, ενώ η πρώτη μου δουλειά στην Αθήνα ήταν στο Ρεξ, τον Χειμώνα του 1996 - 1997 με τον Νότη Σφακιανάκη. Δουλεύω από τα 15 μου χρόνια. Θυμάμαι την πρώτη μου "οντισιόν", για το ρεξ, που τραγουδούσα και τρέμανε τα χέρια μου, ήταν τρομερά δύσκολη "οντισιόν", καμμία σχέση με τις υπόλοιπες που ακολούθησαν. ΄Εχω δουλέψει σε όλα σχεδόν τα μεγάλα μαγαζιά της Αθήνας, με πάρα πολλούς τραγουδιστές (Νότη Σφακιανάκη, Αντώνη Ρέμο, Γιώργο Μαζωνάκη, Δέσποινα Βανδή, Λάμπη Λιβιεράτο, ΄Αγγελο και Στέλιο Διονυσίου, Σταμάτη Γονίδη, Λευτέρη Πανταζή, Στέλιο Ρόκκο, Νίκο Κουρκούλη, ΄Αντζυ Σαμίου, Τριαντάφυλλο...) και άλλους.

Η πρώτη μου επαφή με την Sony Music έγινε τον Δεκέμβριο του 1999, μέσω του αδελφού μου κι έτσι υπέγραψα συμβόλαιο με παραγωγό τον Γιάννη Δουλάμη.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
"Εκανα ντουέτο στο πρηγούμενο άλμπουμ του Τριαντάφυλλου, στο τραγούδι "Οι φίλοι".
Ερμήνευσα τ' ομώνυμο τραγούδι των τίτλων της τηλεοπτικής σειράς "΄Ερωτας Κλέφτης", σε μουσική Μανώλη Μανουσάκη και στίχους Ελένης Γιαννατσούλια.
Τώρα κυκλοφορώ το πρώτο μου προσωπικό άλμπουμ.

ΑΣΧΟΛΙΕΣ / ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
Αγαπώ πάρα πολύ τα ζώα και ιδιαίτερα τα σκυλιά. Είχα ένα ντόμπερμαν, τον Ρας, που δυστυχώς μου τον κλέψανε και στεναχωρήθηκα πολύ, αλλά τώρα έχω τον Σάκη, ένα ντόγκερ του Μπορντώ, που τον έχω σαν αδελφάκι μου.
Η ομάδα μου είναι ο Ολυμπιακός.
Το αγαπημένο μου χρώμα είναι το γαλάζιο.
Αγαπημένο μου ντύσιμο τα τζηνς.
Το ζώδιο μου είναι Ζυγός.
Καλύτερή μου εποχή ο Χειμώνας (χιόνια).
Αγαπημένα μου αθλήματα το ποδόσφαιρο και το σκι.
Από μουσικά όργανα, προτιμώ το πιάνο, αλλά δεν ξέρω καλά.
Τ' αγαπημένα μου τραγούδια είναι το "Billy Jean" του Michael Jackson και το "΄Ισως" του Γιάννη Βαρδή. Τ' αγαπημένα μου άλμπουμς είναι τα "Thriller" (Michael Jackson), "The wall" (Pink Floyd), "Best of" (Stevie Wonder), "The writing/s on the wall" (Destiny/s Child), "Supernatural" (Santana).
Η αγαπημένη μου ταινία είναι το Braveheart.

Σπουδές: είμαι σπουδαστής της Μουσικής Τεχνολογίας σε ΙΕΚ, όπου και παρακολουθώ το τέταρτο εξάμηνο και του χρόνου σκοπεύω να γραφτώ στον τομέα της ηχοληψίας, όπου, ανάμεσα σε άλλα, θα σπουδάσω την δημιουργία ήχων και μουσικής με την βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών, κάτι με τ' οποίο ίσως ασχοληθώ περισσότερο στο μέλλον. Άλλωστε, μπορεί να με οδηγήσει σε νέου είδους ενορχηστρώσεις για τα τραγούδια μου."

MC Team ID