ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΚΤΟΡΑΣ
Τελευταία ενημέρωση: Ιούνιος 2004
Music Corner

Ο Ανδρέας Έκτορας γεννήθηκε στη Λευκωσία της Κύπρου το 1978.
Κατάγεται από μουσική οικογένεια, μια που ο πατέρας του ήταν βασικό μέλος σε ένα από τα συγκροτήματα που πρωταγωνίστησαν στα μουσικά δρώμενα του νησιού την περίοδο '80 - '90, τους Ecstasy. Με τη μουσική να μπαίνει καθημερινά μέσα στο σπίτι, ο Ανδρέας από πολύ μικρός ένιωσε την ανάγκη ν' ασχοληθεί μ' αυτή, ξεκινώντας μαθήματα πιάνου και θεωρίας. Σε ηλικία μόλις 17 ετών πήρε το "βάπτισμα" στο πλευρό του πατέρα του ξεκινώντας να τραγουδά άλλοτε σε μουσικές σκηνές και άλλοτε σε νυχτερινά μαγαζιά της Κύπρου, όπου συνέχισε να εμφανίζεται και κατά τη διάρκεια της στρατιωτική του θητείας.

Το 1999, σε ηλικία μόλις 20 ετών, έρχεται στην Αθήνα για να παρακολουθήσει μαθήματα ηχοληψίας, μια και δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα σπούδαζε κάτι που θα ήταν έξω από τη μουσική. Τελειώνοντας τις σπουδές του, γυρίζει στην Κύπρο και ετοιμάζει το πρώτο του demo, κυνηγώντας το όνειρό του, να ασχοληθεί με το τραγούδι. Ήδη κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην Αθήνα, έκανε κάποιες γνωριμίες από το χώρο της μουσικής, με τις οποίες κράτησε επαφή, κι όταν ήρθε η στιγμή να ακούσουν κάποιοι παραγωγοί τα πρώτα του demo, ο Γιώργος Θεοφάνους ήταν αυτός που άκουσε και είδε στον Ανδρέα αυτό το κάτι που αναζητά ένας παραγωγός προτείνοντας κάτι καινούργιο! Το καλοκαίρι του 2001 ανεβαίνει καιπάλι στην Αθήνα για οντισιόν με τον Γιώργο Θεοφάνους σε καινούργια τραγούδια του και αφού τον έπεισε, έγινε η επαφή με την Universal Music και υπογράφει το πρώτο του συμβόλαιο.

Το καλοκαίρι του 2002 ξεκινά τις εμφανίσεις του συμμετέχοντας σε μεγάλα σχήματα, πλάι στον Αντώνη Ρέμο και τους ΟΝΕ ("Πολιτεία", Θεσσαλονίκη). Το ντεμπούτο album "Ει, Θα πεθάνω αν δε σε δω" κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2002 και περιλαμβάνει 11 καινούργια τραγούδια με στίχους και μουσική του Γιώργου Θεοφάνους. Τον ίδιο χειμώνα εμφανίζεται στο πλάι της Νατάσσας Θεοδωρίδου στο "ΦΩΣ". Μια άκρως επιτυχημένη σεζόν όπου τον απολαύσαμε σε ένα καλοστυμένο πρόγραμμα στο πλευρό της Νατασας θεοδωρίδου. Μαζί της τον είδαμε και στις συναυλίες της κύπρου όπου το κοινό της ιδιαίτερης του πατρίδας τον υποδέχτηκε με ένθουσιασμό!!!

Ο χειμώνας του 2003-4 τον βρίσκει στο στούτιο να ετοιμάζει την δεύτερη προσωπική του δουλειά το "Δώρο". Έντεκα νέα τραγούδια που έγραψαν για τη φωνή του μερικοί από τους πιο σημαντικούς έλληνες δημιουργούς, δείχνοντας έτσι την εμπιστοσύνη που έχουν στη φωνή και το ταλέντο του.

Ο Τάκης Δαμάσχης (C:Real), ο Χρήστος Δάντης, ο Κωνσταντίνος Χριστόφορου, ο Αλέξανδρος Βουραζέλης, ο Νίκος Ορφανός, ο Χριστόδουλος Σιγανός, ο Κώστας Τριγώνης, ο Μάριος Παπαδόπουλος, ο Τάσος Βουγιατζής, ο Νίκος Βαξαβανέλης, ο Νίκος Σαρρής και ο Νικόλας Νικολάου είναι οι δημιουργοί που δούλεψαν όλον αυτόν τον καιρό για να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για το νέο album του Ανδρέα Έκτορα.

MC Team ID