ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ
Τελευταία ενημέρωση: Φεβρουάριος 2008
Music Corner

To συγκρότημα "Ένα Βήμα Μπροστά" δημιουργήθηκε από τους Άγι Αγγελομάτη (μπάσο), Κωνσταντίνο Πολυχρονίου (Κιθάρα) και Νίκο Φάρφα (Φωνή) το Σεπτέμβριο του 2001 με αφορμή ένα πάρτυ αποφοίτησης.

Σύντομα και παρά την απειρία των μελών, συντίθενται και τα πρώτα μουσικά κομμάτια του συγκροτήματος. Έτσι το 2003 και μετά από αρκετές αλλαγές στη σύνθεση, το γκρουπ κυκλοφορεί σε πολύ λίγα αντίτυπα το demo "Κίτρινο Φεγγάρι" που περιέχει το ομώνυμο κομμάτι, το "χωρίς εσένα" και δύο διασκευές. Στο demo αυτό αντικατοπτρίζεται το πρώιμο στάδιο στο οποίο βρισκόταν τότε το συγκρότημα.

Το καλοκαίρι του 2004, ξεκινούν οι ηχογραφήσεις των κομματιών που θα αποτελούσαν την πρώτη επίσημη δουλειά του συγκροτήματος, ενώ την ίδια περίοδο, έρχεται στο γκρουπ ο Γιώργος Τσιούτσιας (πλήκτρα). Μετά από πολλές δυσκολίες, αναβολές και καθυστερήσεις, το Δεκέμβριο του 2006 ολοκληρώνεται η όλη δουλειά και ξεκινούν οι επαφές με τις δισκογραφικές εταιρίες.

Τα πράγματα στη συνέχεια παίρνουν άσχημη τροπή, καθώς παρουσιάζονται αγεφύρωτες διαφορές μεταξύ του - τότε - ντράμερ και παραγωγού του γκρουπ και των υπολοίπων τεσσάρων μελών, διαφορές που οδηγούν στην αποχώρηση του πρώτου από το σχήμα τον Ιανουάριο του 2007.

Έτσι το συγκρότημα βρίσκεται σε αναζήτηση ντράμερ για ένα περίπου μήνα στο τέλος του οποίου, τη θέση αυτή, παίρνει ο Γιάννης Μακρίδης. Ο Γιάννης "δένει" αμέσως με τους υπόλοιπους και η μπάντα αποκτά το groove και την ενέργεια που έλειπε.

Τον Απρίλιο του 2007 το γκρουπ εμφανίζεται στο 1ο Musicwave Festival που διοργανώνεται στην Πάτρα απ' το www.musicwave.gr (που ασχολείται με την προβολή, κυρίως ανεξάρτητων καλλιτεχνών) αφήνοντας καλές εντυπώσεις στο κοινό και στους διοργανωτές.

Ενώ οι ζωντανές εμφανίσεις στην Αθήνα συνεχίζονται σε μικρά μαγαζιά, δεν υπάρχει καμία κίνηση από τις μεγάλες δισκογραφικές και οι όποιες μικρές και μεσαίες προσεγγίζουν την μπάντα, κάνουν προτάσεις που δεν ικανοποιούν τις προσδοκίες των μελών της.

Ακόμη, οι διαφορές του συγκροτήματος με τον τέως ντράμερ και παραγωγό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι ηχογραφήσεις που είχαν γίνει αποσπασματικά και σε διάστημα δυόμισι χρόνων, δεν αντιπροσώπευαν πλέον το γκρουπ, οδηγούν στην απόφαση να ξαναηχογραφηθούν όλα τα κομμάτια σε άλλο στούντιο, με τον Γιάννη Μακρίδη να κάθεται αυτή τη φορά πίσω από τα τύμπανα.

Έτσι στα τέλη Μαΐου του 2007 ξεκινούν για δεύτερη φορά οι ηχογραφήσεις του album. Στα εννέα κομμάτια προστίθενται ένα κομμάτι-εισαγωγή (Ένα μικρό βήμα για μένα) και ένα νέο ροκ κομμάτι (Σαν σ' όνειρο).
Ταυτόχρονα αρχίζει να συζητείται το ενδεχόμενο να μην κυκλοφορήσει ο δίσκος με "συμβατικό" τρόπο αλλά να διατεθεί εντελώς δωρεάν στον κόσμο, μέσω του διαδικτύου και σε CDs.

Παράλληλα με τις νέες ηχογραφήσεις, το συγκρότημα κάνει μερικές ζωντανές εμφανίσεις στην επαρχία αφήνοντας εν γένει, πολύ καλές εντυπώσεις, ενώ το Σεπτέμβριο του 2007 εμφανίζεται και στο Φεστιβάλ Μπύρας στο Σ.Ε.Φ.
Στις αρχές Οκτωβρίου, ολοκληρώνονται όλες οι διεργασίες που αφορούν το δίσκο καθώς και η επίσημη ιστοσελίδα του γκρουπ.

Στις 20/10/07 "ανεβαίνει" ο δικτυακός τόπος του γκρουπ και κυκλοφορεί επίσημα το "Κίτρινο Φεγγάρι".

Οι "ένα βήμα μπροστά" συνεχίζουν τις ζωντανές εμφανίσεις προωθώντας τη δουλειά τους. Πιστεύουν ότι η μουσική τους ξεφεύγει από τα κλασσικά μοτίβα της ελληνικής ροκ και θα προσπαθήσουν να προσφέρουν κάτι καινούριο στον κόσμο της ελληνόφωνης μουσικής απευθυνόμενοι άμεσα σε εκείνους που θέλουν να τους ακούσουν χωρίς καμία εμπορική παρεμβολή στις δημιουργίες τους.

MC Team ID