"Στέλλα Γεωργιάδου"
ΣΤΕΛΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ

Η Στέλλα Γεωργιάδου γεννήθηκε στην Αμμόχωστο της Κύπρου. Καταγόμενη από μουσική οικογένεια και από γονείς δασκάλους οδηγείται από πολύ μικρή στο να μάθει μουσική. Σπουδάζει στο Εθνικό Ωδείο κιθάρα, πιάνο, αρμονία, σολφέζ και τραγούδι στο οποίο είχε ιδιαίτερη κλίση.

Πρωτοεμφανίστηκε σε κοινό όταν ήταν ακόμη μαθήτρια του δημοτικού, σαν σολίστ της χορωδίας του. Αργότερα στο Λύκειο έγινε μέλος τοπικού συγκροτήματος λαμβάνοντας μέρος σε πλήθος μουσικών εκδηλώσεων. Μέχρι τότε, ποτέ δεν σκέφτηκε ότι αυτές της οι δραστηριότητες θα έκαναν κάποτε το τραγούδι μοναδική της ασχολία. Προετοιμαζόταν λοιπόν να ακολουθήσει τη δουλειά των γονιών της - δασκάλα- μέχρι που εντελώς τυχαία της έγινε η πρόταση να 'ρθει στην Αθήνα, να τραγουδήσει επαγγελματικά. Ακολουθώντας το ένστικτο της και παρά τις αντιδράσεις της οικογένειας της, δέχεται την πρόταση και δεν αντιστέκεται στην πρόκληση μιας δύσκολης πορείας.

Μάιος '94: Αισθάνεται έτοιμη και επιχειρεί την πρώτη της προσωπική δισκογραφική προσπάθεια. Ο Αλέξης Παπαδημητρίου της εμπιστεύτηκε δέκα τραγούδια του σε στίχους Ελένης Γιαννατσούλια. Ο δίσκος κινείται σε μοντέρνους ήχους, νεανικούς ρυθμούς και έχει τίτλο "Άλλο που δεν θέλω".

Φθινόπωρο του '97: και η Στέλλα Γεωργιάδου παρουσιάζει τον δεύτερο προσωπικό της δίσκο με τίτλο "Δε φοβάμαι". Ο δίσκος περιλαμβάνει δώδεκα λαϊκά τραγούδια σε μουσική του Νίκου Τερζή και στίχους του Αντώνη Παππά. Αμέσως ξεχωρίζουν τα χορευτικά τραγούδια "Λιώμα", "Ο κόσμος όλος να καεί" και "Πως μου μιλάς".

Χειμώνας '97- '98: Η Στέλλα εμφανίζεται στο POSIDONIO ενώ την άνοιξη κυκλοφορεί ο τρίτος δίσκος της με τίτλο "Αποφασισμένη" σε μουσική και στίχους Ανδρέα Μπονάτσου που απογειώνει την καριέρα της. Το πρώτο single "Τώρα μου μιλάει" ακούγεται παντού ενώ έχουν ξεχωρίσει και τα: "Είμαι Αποφασισμένη", "Ξένοι", "Μαζί να κοιμόμαστε" κ.α.

Χειμώνας '98-'99: Η Στέλλα Γεωργιάδου εμφανίζεται στο ROMEO.

Απρίλιος του '99 : Η Στέλλα Γεωργιάδου κυκλοφορεί τον τέταρτο προσωπικό της δίσκο με τίτλο "Σε όρια τρελά" σε μουσική και στίχους του Ανδρέα Μπονάτσου. To single "Τα 'χω χαμένα" γνωρίζει αμέσως την επιτυχία, ενώ ξεχωρίζουν τα τραγούδια "Δεξιά κι αριστερά", "Ψευδαίσθηση, Παραίσθηση" και η μπαλάντα "Ένα μεγάλο κορίτσι".

Τον Σεπτέμβριο του '99 η Στέλλα Γεωργιάδου πραγματοποίησε συναυλίες στην Αμερική στο πλευρό του Γιώργου Μαζωνάκη, ενώ το χειμώνα εμφανίστηκε στο FIX δίπλα στους Βασίλη Καρρά και Σταμάτη Γονίδη.

Μια περιοδεία που δεν έμοιαζε με καμμία άλλη πραγματοποίησε το καλοκαίρι του 2000 η Στέλλα Γεωργιάδου, η οποία από τις αρχές Ιουλίου "παρουσιαζόταν" σε Κέντρα Εκπαιδεύσεως του Ελληνικού Στρατού- σε διάφορα σημεία της Ελλάδος- χαρίζοντας στους φαντάρους μας λίγες στιγμές διασκέδασης.

Παράλληλα, η Στέλλα Γεωργιάδου κυκλοφόρησε cd-single με δυο τραγούδια, δείγμα από την καινούργια της δουλειά. Το κομμάτι "Εχω κακό σκοπό" σημειώνει τεράστια επιτυχία.

Η Στέλλα Γεωργιάδου ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι δώδεκα χρόνια, ενώ συνεχίζει ακόμη και σήμερα τις σπουδές της στη φωνητική με την περίφημη δασκάλα Τζούλη Μασσίνο.


©2000 www.musiccorner.gr
All rights reserved