"Βαγγέλης Γερμανός"
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Ξεκίνησε σαν τραγουδιστής και κιθαρίστας σε μαθητικά και συνοικιακά γκρουπάκια. Σπούδασε κιθάρα και θεωρητικά. Αφού τελείωσε το Λύκειο, μπήκε στο Μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου θεσσα-λονίκης. Φοιτητής, τραγουδούσε Ντύλαν, Ντόνοβαν, Μπήτλς και Στόουνς σε νεοκυματικές μπουάτ. Είχε ήδη αρχίσει να γράφει τα πρώτα του τραγούδια.

Η επαφή του με το κοινό της Αθήνας γίνεται τις χρονιές 71-73. Κατεβαίνει με μεταγραφή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εμφανίζεται στο RODEO κι έπειτα στο ΚΥΤΤΑΡΟ, παίζοντας και τραγουδώντας στο συγκρότημα του Δ. Σαββόπουλου, και παράλληλα τραγουδώντας στην αρχή του προγράμματος τα δικά του τραγούδια. Τα καλοκαίρια τραγουδάει στην Πλάκα, στην μπουάτ "Πέμπτη Εποχή".

To 1974, απογοητευμένος από τη μιζέρια του Ελληνικού μουσικού χώρου, και αφού οι εταιρείες αδιαφόρησαν για το υλικό του, σταματάει τις ζωντανές εμφανίσεις. Τελειώνει το Πανεπιστήμιο και το στρατό εργάζεται σαν μαθηματικός για πέντε περίπου χρόνια. Δεν σταματά ποτέ να γράφει τραγούδια, ως το 1981 που κυκλοφορεί ο πρώτος του μεγάλος δίσκος "ΤΑ ΜΠΑΡΑΚΙΑ". Ξαναρχίζει εμφανίσεις.

Κατόπιν προσκλήσεως του Μάνου Χατζιδάκι παίρνει μέρος στον Μουσικό Αύγουστο, στο Ηράκλειο Κρήτης. Στους Μουσικούς Αγώνες της Κέρκυρας διακρίνεται με το τραγούδι "0 Λαθρόβιος" πάντα σε μουσική και στίχους δικούς του. To 1982 συνεργάζεται με τον Λ. Κηλαηδόνη στο "ΚΥΤΤΑΡΟ" και το καλο-καίρι του ίδιου χρόνου περιοδεύουν δίνοντας συναυλίες σε δέκα μεγάλες ελληνικές πόλεις.

Την Άνοιξη του '84 παίρνει το κινηματογραφικό του βάπτισμα πρωταγωνιστώντας στο φιλμ "ΒΑΡΙΕΤΕ" του Ν. Παναγιωτόπουλου. Τον επόμενο χρόνο παίζει και γρά-φει μουσική στην τηλεταινία του Δ. Καρβέλα "Οδός Πανεπιστημίου δεν υπάρχει". Τον χειμώνα του '98 πρωταγωνιστεί στην ταινία "0 ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ ΚΙ ΕΓΩ" του Κόκκινου. Την επόμενη χρονιά πρωταγωνιστεί στη σειρά του ΑΝΤ1 "ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΚΡΑΣΙ" με τη Μπέτυ Λιβανού.

Τον Μάιο του 2000 κυκλοφορεί ο καινούργιος του δίσκος με δέκα δικά του τραγούδια και τίτλο "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ".


©2000 www.musiccorner.gr
All rights reserved