ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

Ο Ματθαίος Γιαννούλης κατάγεται από το όμορφο χωριό της Νάξου, την Απεΐρανθο από όπου πήρε και τα πρώτα μουσικά νησιώτικα ακούσματα, ιδιαίτερα από τον θείο του Γιώργο Γιαννούλη που έγραφε νησιώτικα τραγούδια. Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Νάξου είναι ο χώρος που δοκιμάζει τις φωνητικές του δυνατότητες με επιτυχία.

Αυτή η πρώτη επαφή με τη μουσική τον οδηγεί στην Αθήνα για να ολοκληρώσει τις μουσικές του σπουδές αφού πρώτα μαθήτευσε δίπλα στο Γιώργο Κόρο και στο Στάθη Κουκουλάρη. Σπουδάζει στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών φωνητική, ορθοφωνία και μαθαίνει να παίζει λαούτο, κιθάρα, μπουζούκι και αρμόνιο.

Οι έντονες μουσικές ανησυχίες ωθούν τον Ματθαίο Γιαννούλη να παρουσιάσει τα πρώτα του τραγούδια σε στίχους και μουσική δική του στο κοινό της Αθήνας, με ερασιτεχνικό τρόπο, δηλαδή όχι με τη βοήθεια κάποιας εταιρίας, αλλά μόνος του σε κασέτα και είχε πράγματι επιτυχία.

Μετά από αυτό το γεγονός τον ανακαλύπτει η δισκογραφική εταιρία SPOT MUSIC και αρχίζει γι' αυτόν η επαγγελματική παρουσία στο χώρο της Ελληνικής Δισκογραφίας με νησιώτικα τραγούδια.

 

 


©2000 www.musiccorner.gr
All rights reserved