ΓΙΩΡΓΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Τελευταία ενημέρωση: Νοέμβριος 2003
Music Corner

Ο Γιώργης Χριστοδούλου κατάγεται από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Κλασικού Λυκείου Αναβρύτων και αριστούχος απόφοιτος δραματικής σχολής. Μελέτησε τραγούδι και θεωρία της μουσικής με την Σοφία Μιχαηλίδου, την Αντιγόνη Κερετζή και τον Αντώνη Κοντογεωργίου.

Το 1992 συνεργάζεται με την Αρλέτα για μια σειρά συναυλιών σ' όλη την
Ελλάδα και την Κύπρο. Από το 1993 ως το 1999 έπαιξε σε πέντε θεατρικές παραστάσεις και έξι τηλεοπτικές σειρές και συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο, τους θιάσους της Αλίκης Βουγιουκλάκη, Ξένιας Καλογεροπούλου, των Τ. Χαλκιά - Γ. Παρτσαλάκη και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας.

Το 1996-97 συνεργάζεται με τον συνθέτη Νότη Μαυρουδή και τραγουδάει σε συναυλίες με γενικό τίτλο "Λόγος Ερωτικός" σε κλειστά και ανοιχτά θέατρα σ' όλη την Ελλάδα, καθώς και σε αρχαιολογικούς χώρους που άνοιξαν πρώτη φορά για έναν τέτοιο σκοπό.

Τον Μάρτιο του 1998 κυκλοφορεί ο πρώτος του προσωπικός δίσκος σε στίχους δικούς του, μουσική του Σταύρου Παπασταύρου και γενικό τίτλο "Γιαπωνέζικοι Κήποι". Τα τραγούδια αυτά κυκλοφόρησαν στο εξωτερικό (Αγγλία, Γαλλία, Ιαπωνία) και παρουσιάστηκαν ζωντανά στο φεστιβάλ Euroconnections στην Πράγα, που διοργάνωσε το γαλλικό μουσικό κανάλι MCM. Στο δίσκο αυτό, συμμετείχαν η Νένα Βενετσάνου και η ηθοποιός Πέγκυ Σταθακοπούλου.

Το καλοκαίρι του 1999 κυκλοφορεί το Ε.Ρ. "Κλωστές και Νήματα" που περιέχει το "Φεγγαράκι" των Γ. Λαβράνου - Αλ. Σακελλαρίου σε νέα διασκευή. Τον χειμώνα 2000-2001 συμμετέχει στην παράσταση "Εδώ Λιλιπούπολη - 20 χρόνια μετά" που σκηνοθέτησε ο Δημ. Οικονόμου για τη μουσική σκηνή "Αερικό".

Τον Δεκέμβριο του 2001 κυκλοφορεί το δεύτερο προσωπικό του album με τίτλο "Η Αγάπη Είναι Ένα Πορτοκάλι", που περιέχει τραγούδια των : Άρη Δαβαράκη, Δημ. Βραχνού, Στ. Κραουνάκη - Λ. Νικολακοπούλου, Γ. Κρητικού, Angelo Badalamenti κ.ά.

Το καλοκαίρι του 2002 συμμετέχει ερμηνεύοντας τα τραγούδια του Μ. Χατζιδάκι για την παράσταση "Το Παραμύθι Χωρίς Όνομα" που σκηνοθέτησε ο Γιάννης Ιορδανίδης για το Θεσσαλικό θέατρο αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. Οι παραστάσεις συνεχίστηκαν και το καλοκαίρι του 2003.

Στις 12 Μαΐου του 2003 κυκλοφορεί το "Δες Το Κι Αλλιώς", ένα CD με 5 τραγούδια, "απρόβλεπτες" διασκευές γνωστών συνθέσεων του Ν. Καρβέλα, του Φοίβου και του Μ. Ρακιντζή.

MC Team ID