ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΑΚΟΤΑΣ
Τελευταία ενημέρωση: Ιούλιος 2004
Music Corner

Ο Ανδρέας Καρακότας γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1966.

Το 1986 άρχισε να τραγουδάει σε μικρούς χώρους της πόλης του, όπου και συναντήθηκε με τον Μάνο Χατζιδάκι.

Τον Δεκέμβριο του 1987 ο συνθέτης τον καλεί να συμμετάσχει στην παράσταση «Στον Σείριο υπάρχουνε παιδιά», η οποία και ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε σε δίσκο στις αρχές του επόμενου χρόνου.

Το 1989 τραγουδά στο δίσκο «Μπαλάντες του περιθωρίου» του Απόστολου Κολδάρα με τον Μιχάλη Παπαζήση.

Το 1990 τραγουδά στο δίσκο «Αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα» με την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τον Μιχάλη Παπαζήση.

Το 1991 ο Μάνος Χατζιδάκις επιλέγει τον Ανδρέα Καρακότα για να ερμηνεύσει το έργο του «Τα τραγούδια της αμαρτίας» σε ποιήματα του Ντίνου Χριστιανόπουλου και ένα του Γιώργου Χρονά. Το έργο ηχογραφήθηκε το 1996 σε μορφή για φωνή και πιάνο, με την Ντόρα Μπακοπούλου στο πιάνο. Παρουσιάστηκε στο Θέατρο Ηρώδου του Αττικού (1996), στη Salle Moliere στη Λυών της Γαλλίας (1998), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (2000), στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (2002) καθώς και σε άλλους επιλεγμένους χώρους στην Ελλάδα.

Το 1995 ερμήνευσε «Τα τραγούδια της αμαρτίας» στην παράσταση «Ενός λεπτού σιγή»της χοροδραματικής ομάδας "Ομάδα Εδάφους", σε σκηνοθεσία και χορογραφία του Δημήτρη Ποπταϊωάννου.

Το 2000 τραγουδάει τον δίσκο «Μπάρκο Ψυχής» του Γιώργου Καζαντζή.

Συμμετείχε στους δίσκους «Σελοτέιπ» και «Βαλκανιζατέρ» των Μανώλη Ρασούλη και Πέτρου Βαγιόπουλου και «Γενναίοι Έρωτες» των Στάμου Σέμση και Μιχάλη Μπουρμπούλη (με την Μελίνα Κανά). Επίσης, στον ζωντανά ηχογραφημένο δίσκο, από το Γυάλινο μουσικό θέατρο, του Νίκου Ξυδάκη. Έχει τραγουδήσει επίσης τραγούδια των Σωτήρη Γεραλή, Νίκου Γεωργάκη και του συγκροτήματος «Τρύπες».

Συνεργάστηκε σε συναυλίες με τους: Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρο Κουγιουμτζή, Νίκο Τάτση, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Παναγιώτη Καλατζόπουλο, Ηλία Λιούγκο και με τους Δημήτρη Μητροπάνο, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μανώλη Λιδάκη κ.ά.

MC Team ID