"Αφοί Κατσιμίχα"
ΧΑΡΗΣ & ΠΑΝΟΣ
ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ

Ο Χάρης και ο Πάνος γεννήθηκαν και σπούδασαν στην Αθήνα. Είναι δίδυμοι. Το 1974 μπήκαν μαζί στην Πάντειο. Αργότερα, την περίοδο '78-'79 ο Πάνος έκανε μεταπτυχιακά στην Γαλλία, ενώ από τα τέλη του '75 μέχρι το 1982 ζήσανε στο Δυτικό Βερολίνο παίζοντας ελληνική μουσική (λαϊκά, Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Σαββόπουλο κ.λ.π.) σε pubs που παίζουν φολκλορική μουσική. Γυρίζοντας στην Αθήνα ο Χάρης ασχολήθηκε επαγγελματικά με τις μεταφράσεις ξένων βιβλίων.

Από το 1975 αρχίζουν να γράφουν τραγούδια.

Το 1977-78 ο Πάνος συμμετείχε στην παράσταση 'Αχαρνής' του Διονύση Σαββόπουλου.

Το 1982 πήραν μέρος με το τραγούδι 'Μια βραδιά στο λούκι' στους αγώνες ελληνικού τραγουδιού στην Κέρκυρα που οργάνωσε ο Μάνος Χατζιδάκις και βραβεύτηκαν.

Το 1983 κυκλοφόρησε ένα παιδικό βιβλίο που έγραψαν με τίτλο 'Οι καλικάντζαροι και η Αγέλαστη Πολιτεία' το οποίο είχαν επίσης μελοποιήσει και έμελλε να κυκλοφορήσει δώδεκα χρόνια αργότερα σαν ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά.

Το 1985 κυκλοφόρησε ο δίσκος 'Ζεστά Ποτά' σε παραγωγή Μανώλη Ρασούλη που συνάντησε αμέσως μεγάλη αποδοχή από το κοινό.

Το 1986 συνεργάζονται με το Γιώργο Νταλάρα σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το καλοκαίρι του 1987 οργώνουν την Ελλάδα δίνοντας συναυλίες με μεγάλη επιτυχία και συγχρόνως κυκλοφορεί ο δεύτερος προσωπικός τους δίσκος με τον τίτλο 'Όταν σου λέω πορτοκάλι να βγαίνεις'.

Το 1989 κυκλοφορεί το άλμπουμ 'Απρίλη ψεύτη!'.

1992, Σεπτέμβριος και κυκλοφορεί ένας ακόμη δίσκος με τίτλο 'Η μοναξιά του σχοινοβάτη'. Ένας δίσκος που επιβεβαιώνει την επιτυχημένη πορεία και την ωριμότητα των δύο δημιουργών.

1994, Δεκέμβριος και ο νέος δίσκος των αδελφών Κατσιμίχα κυκλοφορεί. Ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ με τίτλο 'Της αγάπης μαχαιριά'. Τα τραγούδια 'Του έρωτα', 'Παλιά καλοκαίρια', 'Το δωμάτιο' είναι βασισμένα στα ομώνυμα ποιήματα της Λένας Παππά. Το τραγούδι 'Αμοργιανό μου πέραμα' είναι παραδοσιακό και σε αυτό συμμετέχει φιλικά η Χορωδία των εκπαιδευτηρίων Γιάννη Τσιαμούλη από το Περιστέρι. Το τραγούδι 'Έτσι τρελαίνεσαι' είναι του Θύμιου Παπαδόπουλου. Φιλικήσυμμετοχή στο τραγούδι 'Η τσατσάρα' η Αρλέτα και ο Λάκης Παπαδόπουλος.

1995, 'Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικάντζαροι'. Μουσικό παραμύθι. Κυκλοφόρησε τα Χριστούγεννα το μελοποιημένο παραμύθι που έγραψαν ο Χάρης και ο Πάνος και αγαπήθηκε αμέσως από μικρούς και μεγάλους.

1997, κυκλοφόρησε ένα διπλό άλμπουμ που περιλάμβάνε όλα τα τραγούδια-συμμετοχές που έχουν κάνει ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας σε δίσκους άλλων καλλιτεχών.Ο δίσκος έγινε διπλά παλατινένιος.


©2000 www.musiccorner.gr
All rights reserved