"Κατερίνα Κυρμιζή"
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΥΡΜΙΖΗ

Η Κατερίνα Κυρμιζή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε κλασσική κιθάρα, κλασσικό μπαλέτο και μοντέρνο χορό.

Η γνωριμία της με τον Νίκο Γρηγοριάδη ,την περίοδο που ηχογραφούσε το άλμπουμ του "Στη Μοναξιά του Φάρου", στάθηκε αφορμή ο Νίκος να χρησιμοποιήσει τα φωνητικά της με λαμπρότερες στιγμές τα "Θάλασσα" και "Ασημένιος Κύκλος". Πρώτη λοιπόν, εμφάνιση της Κατερίνας στην δισκογραφία όπου απόσπασε τις καλύτερες κριτικές - ακόμα και από το πιο απαιτητικό κοινό.

Μόλις 21 χρονών και θέλοντας να εξωτερικεύσει τα ερεθίσματα από τα μουσικά μα και συναισθηματικά βιώματά της, συγκεντρώνει υλικό τεσσάρων χρόνων για να δημιουργήσει το "ΚΟΝΤΣΕΡΤΟ ΓΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ". Όπως λέει η ίδια : "0 τίτλος συμβολίζει την άμιλλα (κοντσέρτο) ανάμεσα στην παιδική αθωότητα (σοκολάτα) και τον έρωτα (τριαντάφυλλα)".

Από το πρώτο κιόλας άκουσμα ο ακροατής έρχεται σε άμεση επαφή με τα χαρίσματα της Κατερίνας. Η ωριμότητα των στίχων και η ανάλαφρη αίσθηση μουσικής πνοής εναρμονίζονται με την ικανότητα της να χρησιμοποιεί την φωνή της έτσι ώστε, κάθε φορά να μας ταξιδεύει σε μέρη τόσο μακρινά και απρόσιτα , αλλά και τόσο οικεία. Η έκπληξη έρχεται με το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου, "Κοντσέρτο για Σοκολάτα και Τριαντάφυλλα". Η ατμοσφαιρική εισαγωγή σε συνδυασμό με τα φωνητικά της Κατερίνας και τη φωνή του Νίκου Γρηγοριάδη, δίνουν ένα κινηματογραφικό στίγμα. Εκτός από τρία τραγούδια , "Στην Πίσω Τσέπη του Blue Jean", "Πένα Σα Μαχαίρι", και το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου-τα οποία ήταν το αποτέλεσμα συνεργασίας με τον Νίκο Γρηγοριάδη-τα υπόλοιπα είναι δημιουργίες της Κατερίνας.


©2000 www.musiccorner.gr
All rights reserved