"Στέλλα Κονιτοπούλου"
ΣΤΕΛΛΑ ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η Στέλλα Κονιτοπούλου γεννήθηκε και έζησε στη Νάξο μέχρι τα έξι της χρόνια.Κατάγεται από την περίφημη οικογένεια των "Κονιτοπουλέων".Η μητέρα της είναι η γνωστή τραγουδίστρια του νησιώτικου τραγουδιού, Αγγελική Κονιτοπούλου.Δίπλα της η Στέλλα γνώρισε και αγάπησε το ελληνικό τραγούδι, γεγονός που την οδήγησε σε ηλικία οκτώ ετών στην εγγραφή της στο Εθνικό Ωδείο.Στα δεκάεξι της αποφοίτησε αφού σπούδασε ορθοφωνία, σολφέζ και τραγούδι. Από τα δεκατρία της χρόνια ήδη, η Στέλλα Κονιτοπούλου εμφανιζόταν ζωντανά σε γνωστό μουσικό στέκι της εποχής μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της.

1982: Στα δεκαπέντε της χρόνια συμμετέχει για πρώτη φορά σε δίσκο και μάλιστα δίπλα στο Γιάννη Πάριο, στο δίσκο 'Νησιώτικα Νο 1'.

1982:την ίδια χρονιά κυκλοφορεί ο πρώτος προσωπικός δίσκος της Στέλλας Κονιτοπούλου με τίτλο 'Θάλασσα και παράδοση με το Κονιτοπουλέικο' σε τραγούδια του θείου της Γιώργου Κονιτόπουλου.

1984: 'ΤΑ ΓΛΕΝΤΖΕΔΙΚΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ' ένας δίσκος αφιερωμένος στο πρώτο προσφυγικό συνέδριο του 1984, με παραδοσιακά σμυρνέικα τραγούδια.Τραγουδούν: Βαγγέλης Κονιτόπουλος και Στέλλα Κονιτοπούλου.

1985: 'ΈΞΙ ΣΥΝ ΕΠΤΑ'.Ένας λαϊκός δίσκος σε μουσική Βαγγέλη Κονιτόπουλου και στίχους Ηλία Φιλίππου, Κατερίνας Κόρου, Νίκου Οικονομίδη κ.ά.

1986: 'ΤΟΛΜΗΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ'.Συμμετέχει με δύο τραγούδια στο δίσκο του Γιάννη Μαρκόπουλου μαζί με τους Χ.Γαργανουράκη, Β.Λαβίνα, Π.Σιδηρόπουλου, Νέοι Επιβάτες, Ρ.Μανίσανου, Α.Διονυσίου.

1986: 'ΘΑΛΑΣΣΟΠΑΙΧΝΙΔΙΣΜΑΤΑ' σε μουσική και στίχους Γιώργου Κονιτόπουλου.

1987: 'ΘΑΛΑΣΣΟΜΗΝΥΜΑΤΑ' με τραγούδια του Γιώργου Κονιτοπολου.

1989: 'ΜΝΗΜΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ'.Δωδεκανησιακά παραδοσιακά τραγούδια. Συμμετέχει η μητέρα της Αγγελική Κονιτοπούλου σε δύο τραγούδια και ο Θεολόγος Γρύλης, γνωστός τσαμπουνιέρης από την Πάτμο.

1990: 'ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΟΥ' Σε μουσική και στίχους του Στ. Χατζόπουλου. Τα δύο τραγούδια από τα δώδεκα συνολικά του δίσκου υπογράφει ο αδελφός της Στέλλας, ο συνθέτης Βασίλης Κλουβάτος.

1992: 'ΘΑ ΠΑΡΩ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΑΜΜΟ' Σε μουσική και στίχους του Στ. Χατζόπουλου και του Βασίλη Κλουβάτου.

1993: 'ΜΕΛΤΕΜΙΑ ΑΓΑΠΗΣ' Συμμετέχει ο Γιάννης Πάριος. Βασικός συνθέτης ο Βασίλης Κλουβάτος

-Την ίδια χρονιά η Στέλλα Κονιτοπούλου συμμετέχει στο δίσκο "Μια Ελλάδα θάλασσα" μαζί με την Μαρίζα Κωχ και την Άννα Καραμπεσίνη.

1994: 'ΕΝΑ ΜΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ' Συμμετέχει ο Γιώργος Κάτσαρης Συνθέτης ο Βασίλης Κλουβάτος Συμμετέχει ο Γιώργος Ανδρέου με 1 τραγούδι, μουσική και στίχους. Με δύο τραγούδια συμμετέχει επίσης στιχουργικά και ο Γιάννης Πάριος. Ο δίσκος ξεπέρασε τις 50.000 πωλήσεις κι έγινε χρυσός.

1995: 'ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ' Ο δίσκος της υπογράφεται από τον Βασίλη Κλουβάτο, το Γιώργο Ανδρέου, το Γιάννη Πάριο, το Θανάση Πολυκανδριώτη κ.ά. Οι στίχοι σε τρία τραγούδια είναι του Μάνου Ελευθερίου.

1997: 'ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ' Νέος δίσκος με έξι τραγούδια του Φοίβου Τασσόπουλου και την συμμετοχή του Πασχάλη Τερζή. Επίσης συμμετέχουν συνθετικά και στιχουργικά ο Γιάννης Πάριος, ο Βασίλης Κλουβάτος,ο Θύμιος Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Νικολάου, ο Μάνος Ελευθερίου κ.ά.

1998: 'ΝΕΟΙ ΦΙΛΟΙ'. Ο πιο πρόσφατος προσωπικός δίσκος της Στέλλας Κονιτοπούλου. Τη μουσική υπογράφουν ο Βασίλης Κλουβάτος, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο Νίκος Χατζόπουλος και ο Άκης Δείξιμος.Στους στίχους συνεργάζονται οι Μάνος Ελευθερίου, Γιάννης Πάριος, Πάνος Φαλάρας, Λευτέρης Χαψιάδης, Ελένη Γιαννατσούλια και Ηλίας Φιλίππου.

 


©2000 www.musiccorner.gr
All rights reserved