ΨΟΦΙΟΙ ΚΟΡΙΟΙ

Οι ΨΟΦΙΟΙ ΚΟΡΙΟΙ σχηματίστηκαν τον χειμώνα του 96 στην Ξάνθη από τους: Βαγγέλη Νεραντζά (φωνή) Φάνη Βαλιάζη (κιθάρα) Δημήτρη Μυταφίδη (τύμπανα), ενώ αργότερα προστέθηκε και ο Γιώργος Κράλλης (μπάσσο), ο οποίος αντικατέστησε τον αρχικό μπασίστα Μανούσο Νικολαϊδη .

"Ψόφιοι Κοριο΄"

Αρχικά οι Κοριοί ξεκίνησαν ως ένα σχήμα φοιτητών με σκοπό απλά και μόνο τον χαβαλέ και τη συμμετοχή σε φοιτητικές συναυλίες στις πόλεις της Θράκης. Η ανταπόκριση του κόσμου στις πρώτες αυτές συναυλίες ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική, κάτι που έδωσε λόγο στο συγκρότημα για μια πιο σοβαρή προσπάθεια, η οποία τελικά απέφερε μετά από την ηχογράφηση 2 demo, ένα συμβόλαιο με τη Virgin.

Τον Ιούλιο του '97 ηχογραφήθηκε ο πρώτος δίσκος των Κοριών με τίτλο "Outro", και με τον Μανούσο Νικολαϊδη στη σύνθεση ως μπασίστα.

Από την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου, οι Ψόφιοι Κοριοί έχουν εμφανιστεί στους σπουδαιότερους συναυλιακούς χώρους Αθήνας Θεσσαλονίκης (Ρόδον, Camel club, Αν club, Μύλος κλπ), σε αρκετές πόλεις της επαρχίας (Ηράκλειο, Χανιά, Καβάλα κλπ), ενώ κορυφαίες στιγμές για το συγκρότημα υπήρξαν οι συμμετοχές του στο Rock wave festival 98 πλάι σε ονόματα όπως οι Portishead, Nick Cave, Moby, Puressence, Pulp, Sonic youth κλπ και στο φεστιβάλ Υμηττού 98 στο θέατρο Βράχων.

Εν τω μεταξύ, από τον Σεπτέμβριο του '98, την θέση του Μανούσου πήρε ο Γιώργος Κράλλης, δίνοντας έτσι στο σχήμα τη σημερινή του μορφή.

Μέσα στο '99 οι Κοριοί γύρισαν σελίδα καθώς τα φοιτητικά χρόνια κάποτε τελειώνουν και έδρα του συγκροτήματος έγινε η Θεσσαλονίκη, όπου και άρχισε η προετοιμασία για τον δεύτερο δίσκο. Από τον Ιούλιο του 99 ως τον Φεβρουάριο του 2000 το συγκρότημα ηχογράφησε τον δεύτερο αυτό δίσκο με τίτλο Σήμερα Είναι Η Μέρα Σου.


©2000 www.musiccorner.gr
All rights reserved