"Λάκης Παπαδόπουλος"
ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Λάκης Παπαδόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε την καριέρα του με την πρώτη φουρνιά των ελληνικών συγκροτημάτων στην δεκαετία του '60. Δώδεκα χρονών έπαιζε με τους φίλους του στο συγκρότημα "DRAGONS". Στο ρεπερτόριο τους είχαν μόνο τραγούδια των BEATLES.

Η δεύτερη φάση της καριέρας του και η πλέον σημαντική και δημιουργική ξεκίνησε το 1982, όταν έδωσε τον "Κουρσάρο" σε ποίηση Παύλου Μάτεσι στον Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Με αυτό το τραγούδι έγινε η αρχή για την μεγάλη αναγνώριση του ροκ στην Ελλάδα.

Ένας καλλιτέχνης που χρόνια τώρα κυλάει μέσα στη μουσική, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι η μουσική είναι μία και δεν έχει είδη ή ταμπέλες. Διάχυτο μέσα στη δουλειά του το χιούμορ διακριτικό καυστικό και έξυπνο, προκαλεί αβίαστα το γέλιο. Άλλοτε πάλι ιδιαίτερα σοβαρός. Ένας σύγχρονος φιλόσοφος. Ένας άνθρωπος χωρίς κόμπλεξ, χωρίς ταμπού. Ένας άνθρωπος ελεύθερος. Ένας άνθρωπος-παιδί. Τον τιμά ο τίτλος "τραγουδοποιός". Δίνει τη δουλειά του σε νέους αλλά και σε καταξιωμένους καλλιτέχνες από διάφορα είδη μουσικής, αφού θεωρεί ότι είναι καλύτεροι ερμηνευτές για τις εν λόγω δουλειές. Τέτοιες συνεργασίες του, γνωστές σε όλους μας, είναι "Ο κουρσάρος" με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου (που όπως λέει "ποτέ δεν παραδέχτηκε ότι το τραγούδι αυτό τον έβαλε ουσιαστικά σε τροχιά καρριέρας", παρ' όλα αυτά όμως τον εκτιμά σαν άνθρωπο και σαν καλλιτέχνη, αλλά και τον τιμά η συνεργασία τους), το "Διαζύγιο" με την Αντζελα Δημητρίου, "Για να σ'εκδικηθώ" με τον Δημήτρη Μητροπάνο, η "Ασπρη αλεπού" με την Ελένη Δήμου, με την Αρλέτα, τον Μαργαρίτη και άλλους πολλούς.

Θεατής της σύγχρονης τεχνολογίας θεωρεί πως είναι καλή, αλλά τονίζει "πως ποτέ δε θα λείψει ο πυρήνας που πάντα θα είναι ο άνθρωπος". Δηλώνει θαυμαστής των τρισδιάστατων θεαμάτων, του interactive κινηματογράφου, λάτρης της DisneyLand και των πάρκων με παιχνίδια στο νερό.

Ετοιμάζει όμως και νέες δουλειές. Νέα τραγούδια για την Μαρία Παπανικολάου και για την Μαρία Ρουσέα. Μέχρι όμως να έχουμε νεότερα, μη παραλείψετε να ακούσετε τα "Φθινοπωρινά τα χρώματα", "Στον Αγγελό μας", "Πορφυρό βιολί", "Ευτυχισμένος που υπάρχεις", "Υστερόγραφο ψυχής" από τον πιο πρόσφατο δίσκο του με γενικό τίτλο "Το μόνο φίλο μου το λένε Ιούδα". Μια δουλειά σε στίχους Παύλου Μάτεσι, Σάνυς Μπαλτζή και του ίδιου του Λάκη Παπαδόπουλου. Ο πιο ώριμος δίσκος του με τραγούδια και ήχο ροκ από σολίστες οργανοπαίχτες. Μπορεί να έχει περάσει καιρός που ο Λάκης για πρώτη φορά σήκωσε τα ρεβέρ ψηλά και την ηλεκτρική κιθάρα, αλλά η μουσική του είναι πάντα επίκαιρη.


©2000 www.musiccorner.gr
All rights reserved