ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ
Τελευταία ενημέρωση: Ιανουάριος 2007
Music Corner
Επιμέλεια: Χριστιάννα Παντελάτου

Γεννημένος στην Αθήνα στα 1980 δεν άργησε να δηλώσει την προτίμησή του στη μουσική και το τραγούδι. Δηλώνει πως έχει τρεις πατρίδες: την Αθήνα όπου γεννήθηκε, τη Θεσσαλονίκη από την οποία κατάγεται ο πατέρας του και τη Νάξο, τόπο καταγωγής της μάνας του.

Ο πατέρας του, δεξιοτέχνης στο μπουζούκι Δημήτρης Βύζας (δίπλα στο Στέλιο Καζαντζίδη, τον Πάνο Γαβαλά, τη Λίτσα Διαμάντη και άλλους κορυφαίους λαϊκούς τραγουδιστές) και η γιαγιά του κορυφαία κι αξεπέραστη ερμηνεύτρια του νησιώτικου τραγουδιού Ειρήνη Κονιτοπούλου -Λεγάκη μάλλον φρόντισαν γι' αυτό ερήμην τους λόγω…γονιδίων καθώς όταν ο Στέλιος μεγάλωνε διακριτικά τον προέτρεπαν να αποφύγει "το σκληρό επάγγελμα του μουσικού και του τραγουδιστή". Η γιαγιά του πάντως δηλώνει περίχαρης ότι τον άκουσε σε ηλικία δέκα χρονών να τραγουδάει ένα παλιό ελαφρό τραγούδι καθώς έπαιζε στην αυλή του σπιτιού τους στη Νάξο κι αμέσως σκέφτηκε πως το εγγόνι της πήρε την ευλογία της ίδιας, όσο αφορά στις φωνητικές του δυνατότητες.

Ο Στέλιος Μάξιμος σπούδασε όπως όλοι οι συμμαθητές του αλλά ταυτοχρόνως μουσική και συστηματικά φωνητική κι άρχισε να τραγουδάει επαγγελματικά από τα είκοσι του χρόνια . Από την πρώτη επαφή του με τα μαγαζιά έδειξε την αγάπη του στο λαϊκό τραγούδι, την ώριμη ερμηνεία του παρά το μικρό της ηλικίας του και την ιδιαίτερα οικεία μέχρι εντυπωσιασμού σκηνική του παρουσία. Ο Στέλιος "πατάει" τις νότες με τον τρόπο των κλασικών λαϊκών τραγουδιστών και πραγματικά ξεχωρίζει με το συγκλονιστικό ηχόχρωμα της φωνής του.

Ο παραγωγός του Δημήτρης Χατζόπουλος τον άκουσε σε πίστα της Αθήνας, όπου εμφανίζεται αυτή τη σεζόν, τον Οκτώβριο του 2005 κι αμέσως υπόγραψε συμβόλαιο μαζί του. Έτσι έγινε πράξη το πρώτο του cd με τίτλο "Μ' Αγαπάει ο Θεός Τελευταία" το οποίο κυκλοφορεί από τη MINOS-EMI.

MC Team ID