ΕΥΑ ΜΙΛΛΗ

Η Εύα Μιλλή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη.

Η πρώτη της αγάπη ήταν η ενόργανη γυμναστική, με αποτέλεσμα ν' ασχοληθεί για λίγο διάστημα με τον στίβο, που τελικά εγκατέλειψε, γιατί "είχε πολύ τρέξιμο", όπως σχολιάζει και η ίδια!

Ακολούθησαν οι βασικές σπουδές της, στις οποίες και ξεχώρισε, κυρίως στα Φιλολογικά μαθήματα και στην γεωμετρία. "Μέσα σ' όλα αυτά βέβαια υπήρχε πάντα το καλλιτεχνικό μικρόβιο, που απο νήπιο, μέχρι το τέλος της σχολικής μου ζωής, βρσκόταν σ' εξέλιξη. Πρωταγωνιστούσα πάντα στις σχολικές, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, είτε απαγγέλωντας ποιήματα, είτε τραγουδώντας. Μερικοί μάλιστα καθηγητές προέβλεψαν εκείνη την εποχή την επαγγελματική μου πορεία στο τραγούδι, κάτι που για μένα ήταν ένα πολύ μακρινό όνειρο".

Ακολούθησαν, για λίγα χρόνια, οι σπουδές της σαν μοντελίστ και τελικά ο δρόμος για την μεγάλη της αγάπη, το τραγούδι, άρχισε να οριοθετείται. "Ξεκίνησα να τραγουδώ σε κάποιο κέντρο της Θεσσαλονίκης κι έτσι έγινε η αρχή"...

Μετά από δύο χρόνια η Εύα αποφάσισε να έρθει στην Αθήνα, όπου είχε την τύχη να δουλέψει δίπλα σε μερικά πολύ σημαντικά πρόσωπα της δισκογραφίας, όπως τους Πασχάλη Τερζή, Καίτη Γαρμπή, Αντώνη Βαρδή, Αντώνη Ρέμο, Σάκη Ρουβά, Βασίλη Καρρά, Στέλιο Ρόκκο, Νίκο Κουρκούλη.

Μετά την πάροδο άλλων τριών χρόνων, ήρθε το συμβόλαιο της με την εταιρεία Sony Music, που ταυτόχρονα σηματοδοτεί και την δισκογραφική της πορεία.

"Μ' αρέσουν πολύ οι τραγουδίστριες Ελένη Βιτάλη, Χάρις Αλεξίου, Γλυκερία, Άννα Βίσση, Καίτη Γαρμπή, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Ελένη Τσαλιγοπούλου και απο τους τραγουδιστές ξεχωρίζω τους Γιάννη Πάριο, Αντώνη Ρέμο, Αντώνη Βαρδή και Πλούταρχο".

"Από τα ονόματα του Διεθνούς πενταγράμμου μ' αρέσουν οι Whitney Houston, Celine Dion, Barbra Streisand, Dido, Cranberries".

Η Εύα Μιλλή έχει κυκλοφορήσει ένα cd single με τίτλο "όσα και να λες". Περιλαμβάνει 4 τραγούδια. Το "όσα και να λες" σε μουσική και στίχους Τάκη Δαμάσχη (υπάρχει και σε remix), τα "τέτοια αγάπη" και "τρεις φορές" επίσης του Τάκη Δαμάσχη καθώς και το "δε θέλω να μου πεις" του Νίκου Παπαδόπουλου...

MC Team ID