ΓΙΩΡΓΟΣ & ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΥΛΩΝΑΔΑΚΗΣ
Τελευταία ενημέρωση: Μάιος 2003
Music Corner

Ο Γιώργος και ο Σταύρος Μυλωναδάκης είναι δίδυμα αδέλφια. Γεννήθηκαν και μέχρι τα δεκαοχτώ τους χρόνια έμειναν στη Χίο. Ξεκίνησαν ν' ασχολούνται με τη μουσική από τα έντεκα τους χρόνια με μαθήματα πιάνου και κιθάρας. Πολύ σύντομα άρχισαν να γράφουν τα πρώτα τους τραγούδια και να εμφανίζονται σε μικρές μουσικές σκηνές του νησιού.
Τελειώνοντας το λύκειο, έρχονται στην Αθήνα για να σπουδάσουν Διοίκηση Επιχειρήσεων και Marketing. Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, συνεχίζουν να ασχολούνται με την μουσική και αποφασίζουν ότι η σύνθεση και το τραγούδι τους ενδιαφέρει περισσότερο από το να διοικήσουν πολυεθνικές επιχειρήσεις!!!!

Έτσι λοιπόν, από το 1997 ξεκινούν μαθήματα φωνητικής, θεωρητικών, πιάνου και κιθάρας στο Ωδείο "Atheneum Maria Kallas". Παράλληλα, από τα φοιτητικά τους ακόμα χρόνια, άρχισαν να εμφανίζονται σε φοιτητικά στέκια της Αθήνας.

Το 1998, τους ακούει η Λία Βίσση στο «Μπλε cafe» της Πατησίων και τους προτείνει να συνεργαστούν στις «Μάσκες». Η συνεργασία τους συνεχίζεται το καλοκαίρι της ίδιας περιόδου με συναυλίες σ' ολόκληρη την Ελλάδα. Στο «Μπλε cafe» όμως, τους παρακολουθεί και ο συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος, ο οποίος έρχεται σε επαφή μαζί τους και ξεκινά μια καλή φιλία.

Χωρίς να ξεχνούν την ιδιαίτερη πατρίδα τους, τη Χίο, επιμελούνται μουσικό-θεατρικές παραστάσεις και παιδικές χορωδίες που ανεβαίνουν στο νησί. Σε κάποια εμφάνιση τους, τους ακούει ο Πρόεδρος της Universal Music κ. Κώστας Μπουρμάς και αμέσως υπογράφουν το πρώτο τους συμβόλαιο με την εταιρία.

Μετά από ενάμιση χρόνο αναζήτησης και πειραματισμού με ήχους και τραγούδια, βρίσκουν το μουσικό ύφος που τους εκφράζει και ξεκινούν τις ηχογραφήσεις του πρώτου τους album, το οποίο κυκλοφορεί στις 17 Μαρτίου 2003 από την Universal Music. Η θετική τους διάθεση απέναντι στα θέματα με τα οποία καταπιάνονται και η εξωστρέφεια τους είναι εμφανής μέσα στο CD. Στο πρώτο τους λοιπόν album "Να σκεπαστείς με όνειρα", θα ακούσετε συνθέσεις του Γιώργου Δημητριάδη με στίχους του Σταμάτη Πανταζόπουλου, του Βασίλη Κελαϊδή σε στίχους του Νίκου Βαξαβανέλη, του Χριστόφορου Γερμενή με στίχους του Γιάννη Καλπούζου, του Θάνου Παπανικολάου, του Γιάννη Κωνσταντινίδη καθώς επίσης τρία τραγούδια σε μουσική και στίχους των ίδιων.

MC Team ID