ΜΑΡΙΑ ΛΟΥΙΖΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
"MLV"

Η Μαρία Λουΐζα Βασιλοπούλου ξεκίνησε τις σπουδές της στη μουσική και το χορό από μικρή, παράλληλα όμως ασχολήθηκε με την υποκριτική αλλά και το modeling. Ξεκινά με μαθήματα πιάνου και θεωρίας στο Αθηναϊκό Ωδείο και συνεχίζει με κλασσικό τραγούδι. Ολοκληρώνει τις σπουδές της στον κλασσικό και μοντέρνο χορό μετά από 13 χρόνια με το πτυχίο R.A.D & I.S.T.D από την Imperial Society Of Teachers Of Dancing και συνεχίζει για τρία χρόνια ακόμα κάνοντας τραγούδι, χορό και υποκριτική στο Laine Theatre Arts στο Λονδίνο.
Ακολουθούν δύο χρόνια με υποτροφία στο Jazz τραγούδι στο Berklee College Of Music World.
Η πρώτη της επίσημη εμφάνιση στη σκηνή γίνεται με τη rock opera Δαίμονες ενώ ακολουθεί το musical Sweet Charity. Οι εμφανίσεις της με τον Κώστα Τουρνά αρχικά και σε γνωστά jazz clubs του Λονδίνου αργότερα την φέρνουν να συμμετέχει στο Διαγωνισμό Rock Τραγουδιού για τη Eurovision με το τραγούδι This Woman που παίρνει την δεύτερη θέση.

Ακολουθεί η συμμετοχή της στο musical West Side Story ενώ ξεκινούν οι συμμετοχές της σε δισκογραφικές δουλειές, όπως στο Saleas Plays Vaggelis, στο Nikos Citylights και στο Pop Net Featuring Rita Vee - James Nordan - Eolyon.
Πρωταγωνιστεί στο Musical Grease ενώ σχεδόν παράλληλα κυκλοφορεί το πρώτο της cd με τίτλο "Μαύρα φεγγάρια". Την ίδια χρονιά εμφανίζεται με την ορχήστρα Big Band της ΕΡΤ σε συναυλία Σύγχρονης Jazz στο Ωδείο
Ηρώδου του Αττικού
και περιοδεύει με το σχήμα αυτό.
Ένα χρόνο αργότερα συνεργάζεται με τα Ημισκούμπρια στο album 2030 με το Πυρετός Το Σαββατόβραδο.
Στις αρχές του 2000 κυκλοφορεί το soundtrack "Ερωτευμένος Άγγελος" και το cd single "To Μυστικό".

Το φθινόπωρο του 2000, η Μαρία Λουΐζα Βασιλοπούλου ξεκινά την συνεργασία της με την BMG και κυκλοφορεί το cd single "Φίλα Με", προπομποί του επόμενου προσωπικού της album με τίτλο τα αρχικά της MLV.
Τέλος, τον Φεβρουάριο του 2001, η Μαρία Λουΐζα προκρίνεται στα δέκα επικρατέστερα τραγούδια για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με το τραγούδι "Αγάπησε Με" το οποίο και περιέχεται στο προσωπικό της album.