"Μπλε"
ΜΠΛΕ

Αρχές του 1996 ο Γιώργος Παπαποστόλου και ο Γιώργος Παρώδης δύο φίλοι πον γνωρίζονται από παιδιά, αρχίζουν να δουλεύουν μαζί τις μουσικές και στιχουργικές τους ιδέες. Η τυχαία συνάντηση με την Θεοδοσία Τσάτσου ήταν το έναυσμα για να πάρει το υλικό σάρκα και οστά.

Τον Ιούλιο του 1996 υπογράφουν συμβόλαιο με την VIRGIN και ξενικούν οι ηχογραφήσεις στην Θεσσαλονίκη. Λίγο πριν την κυκλοφορία του album κυκοφορεί ένα single που περιέχει δύο τραγούδια: "Νοιώθω Ενοχές" και "Ποιος Νοιάζεται Για Μας". Οι Ενοχές βρίσκουν την ανταπόκριση πον αναμενόταν από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και μάλιστα αποκτά σημαντικό air-play σε σταθμούς με κατ' εξοχήν ξένο ρεπερτόριο.

Εννέα τραγούδια με Ελληνικό στίχο καθώς και μία διασκευή του κλασσικού "Fever" συνθέτουν την πρώτη δισκογραφική δουλειά των Μπλε. Ο ήχος των ΜΠΛΕ είναι ένας πρωτόγνωρος συνδυασμός Ελληνικού στίχου με σόουλ, φανκ και τζαζ μουσική.

Το συγκρότημα από την Θεσσαλονίκη που αγαπήθηκε τόσο γρήγορα από το κοινό ξαφνιάζει για δεύτερη φορά τον Δεκέμβριο του 1999. Ύστερα από 81 εβδομάδες παραμονής στο επίσημο TOP-50 της IFPI και ενώ οι "ΕΝΟΧΕΣ" γίνονται πλατινένιες, κυκλοφορεί τώρα το ομότιτλο δεύτερο άμπουμ του συγκροτήματος. Μαζί με τον Γιώργο Παπαποστόλου που γράφει την μουσική και τον Γιώργο Παρώδη που γράφει τους στίχους, δύο νέες φωνές: η Τζώρτζια και η Μελωδία. Η παρέα συμπληρώνεται από την Νατάσσα Αλεξίου που πέζει βιολί και κάνει φωνητικά. Συμμετέχουν οι ΠΥΞ ΛΑΞ στο τραγούδι "Μη λες Πότε". Η ηχογράφηση έγινε στο studio του Γιώργου Μάνιου.

2000: Αν και Μπλε το καινούργιο τους τραγούδι είναι κόκκινο! "Κόκκινο Φιλί" λοιπόν για αυτό το καλοκαίρι ένα τραγούδι που ήδη αγαπήθηκε από την άνοιξη αφού ακουγόταν σε γνωστή τηλεοπτική διαφήμιση. Στο cd single εκτός από το "Κόκκινο Φιλί" υπάρχει και ένα δεύτερο καινούργιο κομμάτι το "Είναι Αργά". Το συγκρότημα ΔΕΝ κάνει διακοπές αφού προετοιμάζει το νέο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο.


©2000 www.musiccorner.gr
All rights reserved