ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΟΛΥΜΠΙΟΥ
Τελευταία ενημέρωση: Ιανουάριος 2001
Music Corner

Η Δέσποινα Ολυμπίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λεμεσό της Κύπρου. Εκεί έκανε και τα πρώτα της ερασιτεχνικά βήματα στο τραγούδι.

Μια εξαιρετική καλλιτέχνιδα, που οι γνώσεις της στην μουσική δεν αποδεικνύονται μόνο από την άψογη ερμηνεία των τραγουδιών της, αλλά και από την φοίτηση της στο Trinity College of London, όπου σπούδασε πιάνο και θεωρία της μουσικής.

Επαγγελματικά ξεκίνησε το τραγούδι το 1992 στην Κύπρο. Στην Αθήνα ήρθε στα τέλη του 1993 και η πρώτη της συνεργασία ήταν με τον Γιάννη Πάριο. Έχει συνεργαστεί με κορυφαία ονόματα στο χώρο της ελληνικής μουσικής, όπως η Χάρις Αλεξίου, ο Μανώλης Λιδάκης, ο Γιάννης Πάριος, ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Παντελής θαλασσινός, ο Κώστας Μακεδόνας, ο Μίμης Πλέσσας, ο Μάριος Τόκας, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, η Κατερίνα Κούκα, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Αναστασία Μουτσάτσου κ.α.

Την πρώτη της εμφάνιση στη δισκογραφία έκανε με την συμμετοχή της στο δίσκο του Γιώργου Σαρρή "Φταίνε οι άπονοι καιροί" με το ντουέτο με τον Γ. Σαρρή "Η κούνια μας" σε στίχους και μουσική της Χαρούλας Αλεξίου. Ακολουθεί η συμμετοχή της στο δίσκο "Εμείς οι Έλληνες" με το τραγούδι "Προς ρακοσυλλέκτες και συνοδοιπόρους" σε μουσική του Τάσου Γκρούς και στίχους του Ηλία Κατσούλη. Η επόμενη και πιο σημαντική συμμετοχή της είναι στο δίσκο του Παντελή θαλασσινού "Απ' την Τήλο ως τη θράκη" με τέσσερα τραγούδια.

Η πρώτη προσωπική της δισκογραφική δουλειά έχει τον τίτλο "Των Ματιών Σου η Καλημέρα" και έχει τις υπογραφές μεγάλων δημιουργών. Οι στίχοι των τραγουδιών είναι του Ηλία Κατσούλη, ενώ τη μουσική υπογράφουν οι: Παντελής θαλασσινός, Μανώλης Λιδάκης, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Τάσος Γκρούς, Σπύρος Ιωαννίδης και Γιώργος Αρσενίδης.

MC Team ID