OMEGA VIBES

Δημήτρης Πανόπουλος: Συνθέτης, παραγωγός, ενορχηστρωτής, προγραμματιστής, με σπουδές στα 'University of Sound Arts' Λος Άντζελες, 'Contemporary synthesizers' Βερολίνο, 'Contemporary percussion' Λονδίνο. Έχει παρουσιάσει, μέχρι σήμερα δουλειές του σε πάνω από είκοσι maxi singles ή άλμπουμς (κυρίως στις ΗΠΑ όπου έζησε έξι ολόκληρα χρόνια) συνεργαζόμενος με τους Stevie Wonder, New Edition, Bobby Brown, Ice-T, Al B Sure, Marvin Gay Jr., MC Fosty, κ.ά.

Το συγκρότημα των Ωmega Vibes είναι μια ιδέα του Δημήτρη Πανόπουλου. Ο ήχος του γκρουπ είναι χορευτική μουσική με Trance / Ambient και Ethnic στοιχεία, επιρροές από την βυζαντινή, ελληνική και παραδοσιακή μουσική.

Το πρώτο του single 'The heart and the soul' κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 1995 με την συμμετοχή του Βασίλη Σαλέα, έφτασε τις 10.000 αντίτυπα, ενώ έγινε μεγάλη επιτυχία σε ραδιόφωνα, clubs, κ.λ.π. κερδίζοντας άριστες κριτικές, ενώ μόλις κυκλοφόρησε και στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ολλανδία, Αυστρία, στο Βέλγιο και την Ισπανία με τις καλύτερες προοπτικές.

Οι Ωmega Vibes επί δύο χρόνια παρουσίαζαν το 'Dansathon show', ένα πρόγραμμα συναυλιακό σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Κρήτη, Μύκονο, Χαλκίδα, Σκιάθο, Άνδρο, Πειραιά κ.λ.π.). Την χρονιά που μας πέρασε εμφανίστηκε μαζί τους ο Ricardo da Force (μέλος των KLF και IN TRANCE).

Εμφανίστηκαν στη συναυλία των David Bowie, Lou Reed, Elvis Costello στα πλαίσια του Rock Festival που διοργανώθηκε στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1996.

Το πρώτο άλμπουμ κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 1996 κι έχει τίτλο 'Renaissance' και είναι μια δουλειά φτιαγμένη με αγάπη και πάθος, σε ένα από τα καλύτερα studios της Αθήνας, με μηχανήματα (αναλογικά και ψηφιακά). Guests σ΄αυτήν τη δισκογραφική δουλειά είναι ο Αντώνης Κωνσταντινίδης ' d.j. ' και η Εύα Τσελίδου στα φωνητικά.

Ο Δημήτρης Πανόπουλος σχολιάζοντας τη δουλειά του ειδικά και συνολικά λέει: 'Πριν κυκλοφορήσω το πρώτο maxi single επέλεξα τη Σκιάθο προκειμένου μα μείνω στο νησί πέντε μέρες για να δουλέψω πάνω στην μουσική. Φυσικά οι πέντε μέρες έγιναν είκοσι, μέχρι που το χιόνι σκέπασε τη Σκιάθο και αποκλειστήκαμε. Η πρώτη εταιρεία που ήρθα σε επαφή ήταν η Sony Music, η οποία είχε πάρει ήδη κάποια 'γεύση' από τα demos που είχαμε κάνει. Μας αγκάλιασε αμέσως, η δουλειά μας τους άρεσε και έτσι κυκλοφόρησε ο πρώτος μας δίσκος.' 'Η μουσική μας δεν γνωρίζει σύνορα, δεν καλουπώνεται σε μία γλώσσα, μου αρέσει να πειραματίζομαι με διαφορετικούς ήχους, τάσεις και στυλ αναμειγνύοντας την ελληνική κληρονομιά με τη μελωδία και τις Βαλκανικές επιρροές.' 'Είμαστε μία ενωμένη ομάδα φίλων. Πρόκειται για μία σχέση μέσα από την οποία ο ένας σέβεται τον άλλον προκειμένου να λειτουργούμε άψογα. Ξεκινήσαμε την καριέρα μας υποκινούμενοι από τις θετικές 'δονήσεις' που το κοινό μας έδινε και που έδωσε νόημα στην ύπαρξή μας.'

'Προτίμησα να περιμένω μέχρι να είμαι τελείως έτοιμος για την κυκλοφορία του πρώτου μου άλμπουμ' συνεχίζει ο εμπνευστής του συγκροτήματος, Δ. Πανόπουλος. 'Έτσι η διαδικασία ήταν αργή, προσεκτική, θέλησα να φροντίσω και την παραμικρή λεπτομέρεια ούτως ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για μία τέλεια ηχητική εμπειρία.'

'Ωmega Vibes' είναι το όνομα αλλά και οι δονήσεις που ξεπηδούν από την ιστορία αγάπης μεταξύ της ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής με τα εθνικά στοιχεία. Η παραγωγή ακολουθεί τη φιλοσοφία των clubs ενώ οι ελληνικές παραδοσιακές μελωδίες συνεισφέρουν σ' αυτό το άκρως ευχάριστο (και συνιστώμενο) ταξίδι του μυαλού και του σώματος. (MARIE CLAIRE).

Την άνοιξη του 1999 κυκλοφόρησε το νέο CD του Δημήτρη Πανόπουλου με τίτλο Ωmega Vibes "DIASPORA" που περιλαμβάνει 10 καινούρια κομμάτια, πολλά από αυτά με ελληνικό στίχο και ήχο House ' Trip Hop ' Ambient, έντονο ethnic χαρακτήρα και εξαιρετικές συμμετοχές: Γλυκερία, Εύα Τσελίδου, Eberhand Weber (Bass).Αξιοσημείωτη είναι και η συμμετοχή πολλών παραδοσιακών μουσικών σε αυτήν την πολύ σύγχρονη παραγωγή. Τους στίχους υπογράφουν ο Άρης Δαβαράκης και η Ελένη Γιαννατσούλια.

 

 


©2000 www.musiccorner.gr
All rights reserved