ΟΝΑΡ
Τελευταία ενημέρωση: Ιανουάριος 2007
Music Corner
Επιμέλεια: Χριστιάννα Παντελάτου

Οι Όναρ (ο Λευτέρης Πλιάτσικας και η Πένυ Ραμαντάνη) έκαναν την πρώτη δισκογραφική τους δουλειά την Άνοιξη του 1998 με τίτλο "Το έργο που παίζουν τα μάτια σου", με τραγούδια του Λευτέρη Πλιάτσικα και παραγωγή του Φίλιππου Πλιάτσικα. Ο δίσκος σημείωσε μεγάλη επιτυχία με τραγούδια όπως "Με τρομάζεις", "Χάρτινα φανάρια", "Γαλάζιες ερωμένες", "Ποτέ δεν σε πίστεψα" κ.α. και έγινε χρυσός. Οι όναρ ταξίδεψαν και έκαναν συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.

Ακολούθησε ο δίσκος "Μην πετάς θα σε δουν" στον οποίο συμμετείχε η Teressa Salgueiro των Madredeus στο τραγούδι "Η μπαλάντα του νερού της θάλασσας" σε ποίηση του Federico Garcia Lorca. Και αυτός ο δίσκος σημείωσε μεγάλες πωλήσεις και οι οναρ συνέχισαν τις συναυλίες με τραγούδια όπως το "Δυο λεπτά", "Τα φώτα της ντροπής", "Μέρα καλοκαιριού" κ.α.

Μετά από ενάμισι περίπου χρόνο κυκλοφόρησε ο δίσκος "Αλαντίν, τελειώσαν οι ευχές σου" στον οποίο συμμετείχε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο τραγούδι "Δεν χρωστάω σε κανένα" και οι όναρ συνέχισαν την επιτυχημένη πορεία τους με τραγούδια όπως το "Βροχή από χρυσό", το "Ιστορία μου" που διασκεύασαν σ' αυτό το δίσκο κ.α.
Το 2003 οι όναρ κυκλοφόρησαν το δίσκο "Στην άκρη της γης" και ξεχώρισαν τραγούδια όπως το "Κύματα του Αιγαίου", "Μαχαίρια τώρα τα φιλιά σου", "Κόκκινο εγώ".

Στις αρχές του 2006 κυκλοφόρησε ο πέμπτος κατά σειρά δίσκος των όναρ με τίτλο "Που ταξιδεύεις?" με ανανεωμένο ήχο και φρέσκια διάθεση που απ' τις πρώτες κιόλας μέρες κέρδισε τις πιο θετικές εντυπώσεις.

Οι Όναρ στα περίπου εφτά χρόνια της μουσικής τους πορείας συνεργάστηκαν είτε δισκογραφικά είτε συναυλιακά με κάποιους απ' τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της μουσικής σκηνής και έγιναν ιδιαίτερα αγαπητοί στον κόσμο.

MC Team ID