Λευτέρης Πανταζής
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ

Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, θεωρείται το "φαινόμενο" της διασκέδασης.
0 Λευτέρης Πανταζής, έχει ταράξει τα πνεύματα και έχει αλλάξει τα δεδομένα στο χώρο της νυχτερινής διασκέδασης στην Αθήνα.

Γεννήθηκε στην Τασκένδη της Ρωσίας. Από μικρός ασχολιόταν με το τραγούδι, αφού δύο θείοι του διατηρούσαν εκεί σχολές μουσικής και τραγουδιού. Τα ακούσματα του ήταν πολλά. Η μουσική του τόπου του, τα όμορφα λαϊκά τραγούδια της Ελλάδας, η κλασσική μουσική, η γαλλική της εποχής εκείνης και άλλα πολλά.

Στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα, ήρθε και ξεκίνησε την τραγουδιστική του καριέρα την περίοδο 1969-1970. Συνεργάστηκε με κορυφαίες μορφές του τραγουδιού, όπως ο Γιάννης Καραμπεσίνης, ο Πάνος Γαβαλάς, η Μαίρη Λίντα, η Τζένη Βάνου, η Βίκυ Μοσχολιού, ο Γιάννης Ευστρατίου, η Καίτη Γκρέυ, η Γιώτα Λύδια, η Πίτσα Παπαδοπούλου και άλλοι πολλοί.

Σε όλα αυτά τα χρόνια, κυκλοφόρησαν πολλοί δίσκοι του Λευτέρη Πανταζή. Χωρίς υπερβολή, όλοι έγιναν χρυσοί ή και πλατινένιοι. Από το 1979 έως σήμερα έχει κυκλοφορήσει 24 προσωπικούς δίσκους. Ακόμη συμμετείχε σε πολλούς δίσκους που ηχογραφήθηκαν ζωντανά.

Όμως εκτός από τη δισκογραφία, πρέπει να σημειωθεί πως ο Λευτέρης Πανταζής έχει δώσει εκατοντάδες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, καθώς και στην Αγγλία, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Προς τιμήν του Λευτέρη Πανταζή είναι οι πολλές και συχνές συμμετοχές του σε συναυλίες που δίνονται για άτομα με ειδικές ανάγκες. Μια συνήθεια που πραγματικά καθρεφτίζει τον θαυμάσιο χαρακτήρα του δημοφιλή τραγουδιστή.


©2000 www.musiccorner.gr
All rights reserved