ΠΑΣΧΑΛΗΣ

Ο Πασχάλης Αρβανιτίδης γεννήθηκε και έζησε τα πρώτα παιδικά του χρόνια στο Δοξάτο Δράμας. Στα εννιά του χρόνια μετακομίζει μαζί με τους γονείς του στη θεσσαλονίκη, εκεί όπου περνά τα σχολικά και εφηβικά του χρόνια.

Η ενασχόληση του με τη μουσική ξεκίνησε από πολύ νωρίς. Στα 17 του χρόνια έκανε τις πρώτες ερασιτεχνικές εμφανίσεις με το συγκρότημα "Drugstormen". (1963 ραδιοφωνική εκπομπή "Λεωφορείο η Μελωδία" με τον Νίκο Μαστοράκη. To 1964 με το συγκρότημα "BRAHMS" εμφανίσεις σε μουσικά πρωινά).

Η επαγγελματική καριέρα δεν άρχισε να ξεκινήσει. To 1965 ξεκινά δυναμικά με τους "OLYMPIANS". Η πρώτη δισκογραφική δουλειά γίνεται εύκολα μεγάλη επιτυχία και ακολουθούν πολλές άλλες: 0 ΤΡΟΠΟΣ, ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΣΧΟΛΕΙΟ, ΑΛΕΞΗΣ, ΙΣΤΟΡΙΑ, TO ΚΟΡΙΤΣΙ TOY MAH, ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ κ.α.

Η διάλυση των OLYMPIANS έγινε το 1971 και από τότε ο Πασχάλης ακολουθεί solo καριέρα. To ξεκίνημα της προσωπικής καριέρας τον βρίσκει στα "Δειλινά" το 1972. Τότε ήταν που έκανε και την πρώτη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο "Η συντροφιά μας". Από τότε έχει κυκλοφορήσει 19 προσωπικούς δίσκους, με μεγάλη επιτυχία.

 

 


©2000 www.musiccorner.gr
All rights reserved