ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ

Ο Ορφέας Περίδης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία δεκαοχτώ χρονών ξεκίνησε τις σπουδές του στην κλασική κιθάρα σε παράρτημα του Ελληνικού Ωδείου Καλλιθέας. Από τότε άλλαξε πολλά ωδεία και πολλούς δασκάλους. Στα θεωρητικά με τους: Αρχιτεκτονίδη, Κυδωνιάτη, Λασκαρίδη και στην κλασική κιθάρα με τους Μάντικα, Αρχιτεκτονίδη, Κερτσόπουλο, Κώνστα και Γρηγορέα. Σπούδασε ως τα τριάντα του χρόνια και πήρε το πτυχίο Αρμονίας και κλασικής κιθάρας.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ο Ορφέας Περίδης εργάζεται παράλληλα και γρήγορα προσλαμβάνεται ως μουσικός σε λαϊκά μαγαζιά ενώ παίζει και σε ηχογραφήσεις δίσκων. Επίσης,συνεργάζεται σαν τραγουδιστής για την ελληνική έκδοση του δίσκου 'Στρουμφάκια'.

Στα χρόνια που ακολουθούν διδάσκει κλασική κιθάρα σε ωδεία.

Το 1986 αρχίζει να γράφει τα πρώτα του τραγούδια.
Το 1991 παίρνει το τέταρτο βραβείο στους Αγώνες τραγουδιού της Καλαμάτας.
Το 1993 εκδίδει τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο 'Αχ ψυχή μου φαντασμένη' ο οποίος ξεπερνάει τις 30.000 πωλήσεις και γίνεται χρυσός.
Το 1996 κυκλοφορεί ο δεύτερος προσωπικός του δίσκος με τίτλο 'Καλή σου μέρα αν ξυπνάς' και σύντομα γίνεται και αυτός χρυσός.

Οι μέχρι τώρα συνεργασίες του με Νίκο Μαμαγκάκη, Νίκο Παπάζογλου, Μανώλη Ρασούλη, Διονύση Σαββόπουλο, Θοδωρή Γκόνη απέδωσαν όμορφα τραγούδια όπως: 'Φεύγω', 'Μάτια μου', το 'Βαλς σαν βάλσαμο' κ.ά.

Από το 1993 αρχίζει να παίζει σε διάφορες μουσικές σκηνές και συναυλιακούς χώρους στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Τον Ιούλιο του '98 ο Ορφέας Περίδης συνεργάστηκε με το Μανώλη Λιδάκη στο δίσκο του τελευταίου 'Ο ήλιος του Γενάρη'. Από τη δουλειά αυτή που ξεπέρασε τις 30.000 πωλήσεις ξεχώρισαν γρήγορα τα τραγούδια που έγραψε ο Ορφέας και οδήγησαν αργότερα στο τέλος του χειμώνα στη συνεργασία των δύο καλλιτεχνών και επί σκηνής..

Απρίλιος '99: Κυκλοφορεί ο τρίτος δίσκος του Ορφέα Περίδη με τίτλο 'Για πού το 'βαλες καρδιά μου'. Τη μουσική υπογράφει ο Ορφέας και τους στίχους ο ίδιος, ο Θοδωρής Γκόνης, ο Νίκος Τριανταφυλλόπουλος και η Νατάσα Μεσσήνη.

 

 

 


©2000 www.musiccorner.gr
All rights reserved