ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ
Τελευταία ενημέρωση: Ιανουάριος 2007
Music Corner
Επιμέλεια: Χριστιάννα Παντελάτου

Ο Παναγιώτης Ραφαηλίδης γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου και ανήκει στο ζώδιο του Αιγώκερου. Είναι φοιτητής στο Πάντειο, στο τμήμα Οικονομικής Περιφερειακής Ανάπτυξης, ενώ το τραγούδι μπήκε εντελώς τυχαία στη ζωή του! Μια φίλη του τραγουδίστρια, το 2004, τον έπεισε να λάβει μέρος στο Eurostar, έναν διαγωνισμό που έκανε η ΕΡΤ για να επιλεχθεί αντιπρόσωπός μας στη Eurovision. Ο Παναγιώτης είχε βγει 4ος! (Τελικά αποφασίστηκε να μας εκπροσωπήσει ο Σάκης Ρουβάς).

Αμέσως μετά, το Καλοκαίρι 2004, ξεκίνησε να εμφανίζεται στο πλευρό του Γιάννη Πλούταρχου στο "Posidonio", ενώ ταυτόχρονα υπέγραψε δισκογραφικό συμβόλαιο με τη Minos EMI!

Την επόμενη σεζόν, το χειμώνα 2004 - 2005, συνεργάστηκε με την Χαρούλα Αλεξίου και την Ελευθερία Αρβανιτάκη στον "Βοτανικό"! Μια συνεργασία που του προσέφερε ακόμα περισσότερα!

Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου, τραγούδησε σε ένα μαγαζί της Πάτρας με το όνομα "Χάραμα", ενώ το χειμώνα 2005 - 2006 τον συναντήσαμε πάλι στο πλευρό του Γ. Πλούταρχου στο "Αρείων" και αμέσως μετά και μέχρι το Πάσχα στη Θεσσαλονίκη στο "Fix"!

Ο νέος του δίσκος κυκλοφόρησε στις 27 Μαρτίου 2006 με γενικό τίτλο "Θέλω να μάθω". Ένα άλμπουμ βασισμένο σε σύγχρονους ήχους και στίχους. Οι δημιουργοί του έχουν δώσει τις πιο φρέσκιες δημιουργίες τους για να αναδείξουν και να τον στηρίξουν, ενώ ο Χρήστος Σούμκα έχει βάλει τη σφραγίδα του, υπογράφοντας την ενορχήστρωση του δίσκου και πρόκειται για έναν ιδιαίτερο δίσκο που αποτελείται από τραγούδια ποπ, ροκ, μπαλάντες αλλά και λαϊκά. Το τραγούδι με το οποίο ανοίγει ο δίσκος είναι το ομώνυμο του άλμπουμ "Θέλω να μάθω", ένα τραγούδι που χάρισε στον Παναγιώτη ο Λάκης Παπαδόπουλος. Αυτό το τραγούδι έγινε και το πρώτο βίντεο κλιπ με σκηνοθεσία από τους White Room!

Τον Ιούνιο του 2006 ο Παναγιώτης Ραφαηλίδης εμφανίστηκε στα VIDEO MUSIC AWARDS και τραγούδησε επί σκηνής την μεγάλη ροκ επιτυχία "Σαν να μην πέρασε μια μέρα".

Η "Συνάντηση" είναι το δεύτερο κομμάτι μέσα από το ντεμπούτο άλμπουμ του που οπτικοποιείται. Το video - clip σκηνοθέτησαν και πάλι οι White Room, ενώ ολόκληρο το video θα είναι επικεντρωμένο στο πρόσωπο του Παναγιώτη, με συνεχείς εναλλαγές στο φωτισμό...

Ο Ιανουάριος 2007 τον βρίσκει να τραγουδάει στο "Χάραμα" στην Πάτρα, σε ένα ποπ - ροκ - λαϊκό πρόγραμμα. Οι εμφανίσεις θα διαρκέσουν ενάμιση περίπου μήνα. Μαζί του ο Ησαΐας Ματιάμπα και πολλά ακόμα νέα παιδιά!

MC Team ID