"Μιχάλης Ρακιντζής"
ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ

Ο Μιχάλης Ρακιντζής γεννήθηκε στην Αθήνα και ασχολήθηκε με τη μουσική από 10 χρόνων, παίζοντας κιθάρα και συμμετέχοντας σε σχολικά γκρουπ. Όταν τελείωσε το γυμνάσιο έφυγε για το Λονδίνο για να σπουδάσει Μηχανολόγος στο Farnborough Polytechnic. Στο ίδιο διάστημα δημιούργησε το γκρουπ Funk And Reggae παίζοντας σε διάφορα night clubs του Λονδίνου.

Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα δημιούργησε το γκρουπ Scraptown το οποίο μπήκε αμέσως στη δισκογραφία. Ο Μιχάλης υπήρξε συνθέτης, τραγουδιστής και κιθαρίστας του γκρουπ. Η δισκογραφία τους περιλαμβάνει τρεις δίσκους από το 1982 έως το 1985, καθώς και δύο maxi singles. Το ένα απ'αυτά με τίτλο "Viva Sahara" κυκλοφόρησε και στο εξωτερικό.

Μετά την κυκλοφορία του τελευταίου τους maxi έκαναν συναυλίες στη Γαλλία και όταν επέστρεψαν στην Ελλάδα ο Μιχάλης συνέχισε την καριέρα του μόνος του, με ελληνικό στίχο πια. Η επιτυχία που ακολούθησε ήταν τεράστια και ο Μιχάλης κατάφερε με τα τραγούδια του να φέρει την ελληνική ποπ μουσική στο προσκήνιο.

Το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ ήταν το "Μωρό μου Φάλτσο" το 1987.

Ο Μιχάλης Ρακιντζής έχει συνεργαστεί και με μεγάλα ονόματα της ξένης μουσικής σκηνής όπως η Bonnie Tyler και ο Ian Gillan. Έχει επίσης γράψει τραγούδια για μεγάλους έλληνες καλλιτέχνες όπως η Ελένη Δήμου, ο Πασχάλης, ο Σάκης Μπουλάς, η Σοφία Αρβανίτη, η Μαρίνα, ο Βασίλης Καρράς και πρόσφατα ο Άγγελος Διονυσίου.

Έχει δώσει συναυλίες σχεδόν σε όλον τον κόσμο και έχει σημειώσει ρεκόρ εισιτηρίων σε συναυλιακούς χώρους σε όλη την Ελλάδα.


©2000 www.musiccorner.gr
All rights reserved