ΜΑΡΙΑ ΡΟΥΣΣΕΑ

Η Μαρία Ρουσσέα ασχολείται με την μουσική εδώ και δέκα χρόνια. Αποφοίτησε από το Ωδείο Φίλλιπος Νάκας μαθαίνοντας κλασσική κιθάρα και άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι γύρω στο 1993, όταν εμφανίστηκε δίπλα στην Μαρινέλλα.
Την επόμενη χρονιά περιόδευσε μαζί με τον Πέτρο Γαϊτάνο δίνοντας συναυλίες σε ολόκληρη την Ελλάδα με τραγούδια του Λευτέρη Παπαδόπουλου με αφορμή τα 33 χρόνια προσφοράς του στιχουργού στο Ελληνικό τραγούδι.
Οι ίδιες συναυλίες συνεχίστηκαν και την επόμενη χρονιά με τους Κώστα Μακεδόνα, Βασίλη Λέκκα, Μιχάλη Δημητριάδη και την ίδια ως βασική ερμηνεύτρια.
Τον Σεπτέμβριο του 1999 η Μαρία Ρουσσέα κυκλοφόρησε τον πρώτο της προσωπικό δίσκο με τίτλο "Άρωμα Αγάπης" με έντεκα τραγούδια σε μουσική των Λάκη Παπαδόπουλου και Λάκη Αργυριάδη σε στίχους των Μάνου Ελευθερίου, Λάκη Παπαδόπουλου και Σάννυ Μπαλτζή.
Τον χειμώνα της ίδιας χρονιάς συνεργάζεται με την Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης και εμφανίζεται στην μουσική σκηνή "Γραμμές" και στην "Αίγλη" της Θεσσαλονίκης.
Το καλοκαίρι του 2000 συνεργάζεται με τον Ηλία Ανδριόπουλο και μαζί με την Μαρία Δημητριάδη και τον Βασίλη Λέκκα περιοδεύουν στην Ελλάδα.
Άνοιξη 2001 κυκλοφορεί ο δεύτερος προσωπικός της δίσκος με τίτλο "Να είσαι εδώ στα δύσκολα" με 14 τραγούδια του Γιάννη Νικολάου