ΑΝΤΖΥ ΣΑΜΙΟΥ
Τελευταία ενημέρωση: Ιανουάριος 2002
Music Corner

Το πάθος της για την μουσική και το τραγούδι ξεκινάει από πολύ νωρίς. Το ξεκίνημα αυτό μας πάει σε μια γειτονιά του Πειραιά, όπου η μικρή Αγγελική Σαμίου, ανακαλύπτει από νεαρή ηλικία το ταλέντο της στο τραγούδι.
Όμως, μόνο στις αρχές της δεκαετίας του '90, την εποχή που εμφανίζεται σε νυχτερινά κέντρα δίπλα στις μεγαλύτερες φωνές της Ελλάδας, πραγματοποιείται η πρώτη παιδική της επιθυμία. Ένας κυνηγός ταλέντων την ανακαλύπτει και έκτοτε ξεκινάει ο δρόμος για να κατακτήσει την κορυφή στο τραγούδι.
Η καριέρα της στην ανταγωνιστική δισκογραφική βιομηχανία ξεκινάει τον Μάρτιο του 1992, την ημέρα των γενεθλίων της με τον πρώτο της δίσκο, "Αδύνατο Σημείο" και το ομώνυμο τραγούδι, που έγινε επιτυχία σε χρόνο ρεκόρ. Από την πρώτη στιγμή το ξεχώρισαν οι μουσικοί παραγωγοί και εν συνεχεία το αναγνωρίζει ο κόσμος. Οι κριτικές πολλές και ποικίλες, όμως το ταξίδι προς την κορυφή μόλις είχε ξεκινήσει.
Τον Μάιο του 1995, κυκλοφορεί "Η Πιο Γλυκιά Μου Αμαρτία". Ο δεύτερος δίσκος σημειώνει επιτυχία και η Άντζυ Σαμίου αρχίζει να πρωταγωνιστεί στην νυχτερινή Αθήνα.

Τον Οκτώβριο του 1996, κυκλοφορεί "Του Έρωτα Η Μηχανή", ο τρίτος της προσωπικός δίσκος. Ίσως και να είναι ο δίσκος που την καθιέρωσε στον δισκογραφικό χάρτη και η Άντζυ με αυτό τον δίσκο δήλωνε... "Ήρθα για να μείνω". Η μπαλάντα του δίσκου "Μη Φεύγεις Απόψε" ψηφίστηκε η καλύτερη μπαλάντα της χρονιάς από τα ΜΜΕ.

Αν το 1996 ήταν η χρονιά της καθιέρωσης και της καλλιτεχνικής της εξέλιξης, το 1997 ήταν η χρονιά που σηματοδοτεί μια στροφή στην καριέρα της. Γίνεται το θέμα συζήτησης με την κυκλοφορία του τέταρτου δίσκου της "ΧΑΟΣ". Ρισκάρισε και ακολούθησε μια πιο ροκ εμφάνιση, κάτι που χαρακτηρίστηκε ακραίο, και παράλληλα τράβηξε την προσοχή των ανθρώπων των ΜΜΕ. Σε συνδυασμό της εκκεντρικής της εμφάνισης και της δυναμικής των νέων της τραγουδιών, η Άντζυ φαινόταν πως είχε κερδίσει το στοίχημα.

Πέρα από την δυναμική των τραγουδιών της και την εκπληκτική σκηνική παρουσία, η Άντζυ έχει το ταλέντο να γράφει και να συνθέτει η ίδια τραγούδια. Αυτό της επιτρέπει να ξεχωρίζει από τις συναδέλφους της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη της επιτυχία, "Το Αδύνατο Σημείο" ήταν δική της σύνθεση. Πριν ακόμα ξεκινήσει την πορεία της στο τραγούδι, είχε γράψει τους στίχους για ένα τραγούδι του Δημήτρη Μητροπάνου.

Τον Νοέμβριο του 1998, κυκλοφορεί η πέμπτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο "ΑΠΟΥΣΙΕΣ".
Πριν κυκλοφορήσει ο νέος της δίσκος η Άντζυ Σαμίου βρίσκεται στο Παρίσι όπου φωτογραφίζεται αποκλειστικά με ρούχα του Γάλλου μαιτρ της υψηλής ραπτικής Thierry Mugler, στο ατελιέ του και σε μαγικές τοποθεσίες στο Παρίσι. Ο ίδιος ο Mugler την χαρακτηρίζει ως μούσα του, το απόλυτο θηλυκό. Ακόμα μια φορά, η Άντζυ Σαμίου καταφέρνει να πρωτοτυπήσει.

Παραμονές της νέας χιλιετίας και η Άντζυ Σαμίου αποφασίζει να κάνει δραστικές αλλαγές στην ζωή της και στην καριέρα της. Αλλάζει δισκογραφική εταιρία, και από την BMG Greece, υπογράφει συμβόλαιο με την ALPHA Records, απ' όπου κυκλοφορεί η έκτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Δίδυμη Ψυχή". Μάλλον τυχερή θα λέγαμε ήταν η μεταγραφή της και τον Φεβρουάριο του 2000, η Άντζυ Σαμίου παίρνει τον πρώτο της χρυσό δίσκο. Από εκρηκτική μελαχρινή γίνεται θανατηφόρα ξανθιά και κερδίζει τον θαυμασμό όλων.
Σε κάθε της video clip καταφέρνει να μεταμορφώνεται, και να προκαλεί. Πάντα μαζί της, ένα επιτελείο βρίσκει τρόπο να δημιουργήσει κάτι πρωτότυπο και ασυνήθιστο. Η Άντζυ Σαμίου δεν επαναπαύεται στη επιτυχία και βρίσκεται συνεχώς σε ανεύρεση νέων ιδεών.

Με μια πιο προσεκτική ματιά στην Άντζυ Σαμίου, θα ανακαλύψετε μια ζεστή και ευχάριστη κοπέλα, η οποία ξέρει τι θέλει και όποιον στόχο βάλει, τον κατακτά. Όταν δεν εμφανίζεται σε κάποιο νυχτερινό κέντρο, θα την βρείτε να μαγειρεύει σπίτι της για τους φίλους της, να πηγαίνει σινεμά, να τρώει σε κάποιο ταβερνάκι ή να είναι "κρυμμένη" πίσω από κάποιο βιβλίο. Της αρέσει να ταξιδεύει ανά τον κόσμο και να συναντάει ενδιαφέροντες ανθρώπους.
Το καλοκαίρι ττου 2000 την βρήκε στην Θεσσαλονίκη όπου όλοι μιλήσανε για την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας της.

Ο χειμώνας του 2000 βρίσκει την Άντζυ Σαμίου στο στούντιο για την ηχογράφηση της έβδομης δισκογραφικής της δουλειάς, όπου μουσική και στίχους γράφουν οι συνεργάτες της στους τελευταίους δίσκους-μουσική ο Κώστας Μηλιωτάκης και στίχους η Σμαρούλα Μαραγκουδάκη. Μετά από ένα διάλειμμα στον προηγούμενο δίσκο της, στίχους γράφει και πάλι η ίδια η Άνζτυ Σαμίου.

Ιανουάριος 2001, και ο έβδομος δίσκος της, με τίτλο "ΑΞΙΖΩ" έγινε χρυσός και όλοι μιλάνε για τον καλύτερο δίσκο της καριέρας της.

Τον Δεκέμβριο του 2001 κυκλοφόρησε η νέα δισκογραφική δουλειά της Aντζυ Σαμίου με τίτλο "ΑΝΤΖΥ".

Δισκογραφία:
1. Αδύνατο σημείο - Μάρτιος 92
2. Η πιο γλυκειά μου αμαρτία - Μάιος 95
3. Του έρωτα η μηχανή - Οκτώβριος 96
4. Χάος - Δεκέμβριος 97
5. Απουσίες - Νοέμβριος 98
6. Δίδυμη ψυχή - Δεκέμβριος 99
7. Αξίζω - Δεκέμβριος 00
8. Άντζυ - Δεκέμβριος 01

MC Team ID