ΑΡΗΣ ΣΑΜΟΛΑΔΑΣ
Τελευταία ενημέρωση: Ιούλιος 2004
Music Corner

Η πορεία αρχίζει στα πρώτα χρόνια του γυμνασίου μαζί με το όνειρο της καριέρας. Παίζω και τραγουδάω σε διάφορα συγκροτήματα ερασιτεχνικά, ψάχνοντας το στίγμα μου.
Η συνέχεια με αποπροσανατολίζει... Κατά τη διάρκεια αργότερα των σπουδών μου στο Οικονομικό Νομικής, δοκιμάζω πολλά διαφορετικά επαγγέλματα που ταιριάζουν στο αντικείμενο των οικονομικών επιστημών. Στην πορεία όμως, τα αντιμετωπίζω όλα ως πάρεργο, ενώ συνεχίζω την ενασχόληση μου με τη μουσική και τα τραγούδια.

Το 1994 παρουσιάζω κάποια τραγούδια μου στην Polygram και καταφέρνω να κυκλοφορήσω τον πρώτο μου δίσκο «Αναγκαστική Προσγείωση»... Όνομα και πράγμα. Όσο εύκολα απογειώθηκα με τη δουλειά αυτή, τόσο δύσκολα προσγειώθηκα στην ελληνική δισκογραφία.
Ακολουθούν συνεργασίες με τον Πασχάλη Τερζή, την Χριστίνα Μαραγκόζη, την Ελλη Κοκκίνου, που είπαν τραγούδια μου, ενώ συνεργάστηκα μαζί τους και σε διάφορα καλλιτεχνικά σχήματα.

Το 1997 κυκλοφορώ τον προσωπικό δίσκο με λαϊκά τραγούδια που έγραψα εγώ και που επιτέλους έχουν μεγάλη απήχηση στον κόσμο. Τα «Χίλια μέτρησα φεγγάρια», «Φτιάξε μου τη μέρα», «Γράμματα φωτογραφίες» και το ντουέτο με την Νατάσα Θεοδωρίδου «Απ' τους δυο μας κανείς» ξεχώρισαν και έγιναν επιτυχίες.

Τότε παίρνω λοιπόν δύναμη μέχρι που την ξαναχάνω πηγαίνοντας στρατό, ως όφειλα. Ακολουθεί ένα CD-single με 5 τραγούδια μου, η μπαλάντα «Στεναγμέ μου» γίνεται επιτυχία, φθάνει το χρυσό στην Κύπρο και με στηρίζει μεταξύ σκοπιάς και ΦΕΓΓΑΡΙΩΝ. Τα Φεγγάρια είναι το μαγαζί που το έστησα εγώ με τρείς φίλους μου και που επί τρία χρόνια γνώρισε, με τα σχήματα στα οποία πρωταγωνιστούσα, τεράστια επιτυχία. Έκτοτε γύρισα πολλά μαγαζιά ψάχνοντας πάντα το σωστό χώρο και τους σωστούς συνεργάτες, έχοντας σεβασμό στο λαϊκό τραγούδι και εν γέννει καλλιτεχνικό προσανατολισμό.

Του CD-single έπεται ο μεγάλος δίσκος με τίτλο «Παραδέχομαι» όπου ξεχωρίζουν το «Αστην να φύγει» και το «Παραδέχομαι».

Σήμερα, μετά από δύο χρόνια, κυκλοφορώ σε συνεργασία με την δισκογραφική εταιρία LYRA ένα νέο CD single στο οποίο υπογράφω το στίχο και την μουσική σε όλα τα τραγούδια και έχει γενικό τίτλο «Τα Καλύτερα Θα Έρθουν».

MC Team ID