ΣΑΥΡΑ ΤΩΝ
ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ

Ξεκίνησε το 1989 με το όνομα "Tortilla Flat" από το ομότιτλο βιβλίο του Steinbeck και ιδρυτικό μέλος τον Λάμπρο Παπαλέξη. To σχήμα παρουσίαζε διασκευές κλασικών κομματιών του r'n'r.

Μέσα σ' ένα χρόνο το group έγινε επταμελές και ξεκίνησε τις πρώτες εμφανίσεις του στο τότε 'AN CLUB' παίζοντας αποκλειστικά δικές τους συνθέσεις, ένα κράμα από r'n'b, soul, funk, folk, το οποίο και αποτυπώνεται στον πρώτο τους δίσκο "Πορφυρές Αποχρώσεις" (1995). 0 δίσκος, ο οποίος περιείχε κομμάτια σε μουσική και στίχους του Λ. Παπαλέξη, έτυχε ιδιαίτερα θετικών σχολίων από τους μουσικοκριτικούς λόγω των ευρηματικών και πλούσιων ενορχηστρώσεών του, της πολυμελούς σύνθεσης του σχήματος (12 άτομα) και της γεμάτης ενέργεια σκηνικής τους παρουσίας στις ζωντανές τους εμφανίσεις. Την παραγωγή στις "Πορφυρές Αποχρώσεις" έκαναν οι αφοί Σπυρόπουλοι (ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ).

Την περίοδο 1993-1998 έπαιξαν σε όλους σχεδόν τους μεγάλους χώρους συναυλιών και εμφανίσεων (ΡΟΔΟΝ, ΜΕΤΡΟ, ΑΣΩΜΑΤΟΙ, κ.ά.) αλλά και σε μικρά clubs (ΗΧΟΣ, LA ROCA κ.ά.) όπως και σε συναυλίες υποστήριξης (αντιρατσιστικά φεστιβάλ, συναυλία για τους ZAPPATISTAS, κ.ά.) αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις. Παράλληλα έκαναν και κάποιες εμφανίσεις στην ε-παρχία.

To καλοκαίρι του '98 τους βρίσκει να ετοιμάζουν τον δεύτερο δίσκο τους με τίτλο "Σε πάγο λεπτό" και με νέα, πολύ μικρότερη, σύνθεση του σχήματος, αν και στην παραγωγή του παρελαύνουν είκοσι περίπου μουσικοί. To ύφος του δίσκου κινείται σε πιο ηλεκτρικό ήχο, παρόλο που διακρίνονται ακόμα πινελιές από soul φωνητικά, r'n'b και flower power πνευστά. Όσον αφορά τους στίχους γίνεται εμφανής μια πιο ενστικτώδης προσέγγιση και μία έντονη συναισθηματι-κή φόρτιση.

To σχήμα αυτή την περίοδο υποστηρίζεται από τους:
Παπαλέξη Λάμπρο: φωνή
Τελιόπουλο Διονύση: μπάσο
Μίχαλο Κώστα: κιθάρες
Μάνεση Σπύρο: πιάνο, synthesizers
Κλαδά Λέλο: hammond's, synthesizers, φυσαρμόνικα, φλάουτο
Ηλιόπουλο Γρηγόρη: τύμπανα


©2000 www.musiccorner.gr
All rights reserved