"Νεκτάριος Σφυράκης"
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΦΥΡΑΚΗΣ

Η καταγωγή του είναι από την Κρήτη αλλά γεννήθηκε στη Γερμανία και μεγάλωσε στον Πειραιά.

Σε ηλικία 18 ετών φεύγει από την Ελλάδα με σκοπό να διευρύνει τις μουσικές αλλά και ευρύτερες αναζητήσεις του. Παίζει κιθάρα και τραγουδάει στο Παρίσι, στο Λονδίνο, στη Βιέννη, στη Βενετία, στο Μόναχο (μόνος ή συμμετέχοντας σε διάφορα μουσικά σχήματα) Επιστρέφει στην Ελλάδα και συνεχίζει αυτές τις "περιπλανήσεις" σ' όλη τη χώρα, από τον Εβρο και τα Γιάννενα μέχρι τα Χανιά και τον Άγιο Νικόλαο.

Υπηρετεί ως έφεδρος ανθυπολοχαγός στον Ελληνικό στρατό και αμέσως μετά τη θητεία του παρουσιάζει τα πρώτα του τραγούδια στη Warner. Το πρώτο του album με τίτλο "Δεν Είμαι Πουθενά" κυκλοφορεί το Νοέμβριο του 1996 (στίχοι-μουσική Νεκτάριος Σφυράκης).Τα τραγούδια "Ναι μου το' πάνε", "Λόγια λόγια", "Δεν είμαι πουθενά", "Είσαι πια στο παρελθόν" γίνονται μεγάλες επιτυχίες και ακούγονται παντού.

Τον Απρίλιο του 1998 κυκλοφορεί το δεύτερο album του Νεκτάριου Σφυράκη με τίτλο "Απόψε Φεύγω". Ο ίδιος έγραψε τα περισσότερα τραγούδια του album, από το οποίο ξεχώρισαν τα "θα 'ρχομαι κρυφά τις νύχτες", "Ψέμματα", "Απόψε φεύγω".

Στο τρίτο του album με τίτλο "Χωρίς Ρίσκο", συνεργάστηκε με γνωστούς Έλληνες συνθέτες και στιχουργούς, όπως ο Χρήστος Δάντης, ο Κώστας Τουρνάς, ο Νίκος Τερζής και ο Άκης Δείξιμος.

Εκτός από την αγάπη του για τη μουσική ασχολείται με τον αεραθλητισμό (είναι μέλος της Αερολέσχης Αθηνών ως χειριστής μονοκινητήριου αεροπλάνου) και με το διαδίκτυο.

 

 


©2000 www.musiccorner.gr
All rights reserved