ΠΑΥΛΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Τελευταία ενημέρωση: 2001
Music Corner

Ο Παύλος Σιδηρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27 Ιουνίου του 1948. Γόνος αστικής οικογενείας ήταν απόγονος του Αλέξη Ζορμπά και τον συνέδεαν οικογενειακοί δεσμοί με την ποιήτρια Έλλη Αλεξίου. Το "μικρόβιο" του ροκ του το κόλλησαν οι MGC και οι LUBOGG.

Άριστος μαθητής, αλλά ατίθασος χαρακτήρας από τα εφηβικά του χρόνια, βρίσκεται στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.
Εκεί συγκατοικεί με τον Βαγγέλη Γερμανό και μαζί "τζαμάρουν" ακούγοντας παράλληλα DYLAN, STONES, και ANIMALS. Είναι τότε που πρωτομπαίνει η "μαγιά" για τα "ΜΠΑΡΑΚΙΑ".

Το 1969 σχηματίζει με τον Παντελή Δεληγιαννίδη το ντουέτο "ΔΑΜΩΝ ΚΑΙ ΦΙΝΤΙΑΣ" και ηχογραφεί τα πρώτα του σινγκλάκια. Το ντουέτο εμφανίζεται στο ΚΥΤΤΑΡΟ της οδού Ηπείρου, ενώ συμμετέχει στην ηχογράφηση του ιστορικού live άλμπουμ "ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΣΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ".

Το 1972 προσχωρεί στα "ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙΑ" (χωρίς τον Σαββόπουλο). Από το 1974 έως το 1978 συνεργάζεται με τον Γιάννη Μαρκόπουλο συμμετέχοντας μάλιστα σε ηχογραφήσεις του δίσκου του όπως ο "ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ" και το "ΟΡΟΠΕΔΙΟ".

Στα τέλη της δεκαετίας του '70 τον βρίσκουμε με την "ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ". Μαζί τους ηχογραφεί τον ιστορικό "ΦΛΟΥ" που κυκλοφορεί το 1978.

Το 1979 πρωταγωνιστεί στην ταινία του Ανδρέα Θωμόπουλου "Ο ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ", όπου και τραγουδά το πασίγνωστο "ΝΑ Μ'ΑΓΑΠΑΣ", σύνθεση του σκηνοθέτη της ταινίας.
Το επόμενο βήμα είναι η "ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ" και αργότερα οι "ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΙ".

Ο Παύλος Σιδηρόπουλος "έφυγε" από κοντά μας, από υπερβολική δόση ηρωίνης, τη Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου του 1990.

MC Team ID