ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΜΥΡΝΑΚΗΣ
Τελευταία ενημέρωση: Ιανουάριος 2003
Music Corner

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις 8 Ιουνίου του 1980. Έζησε στην Κρήτη με ακούσματα του νησιού του, μέχρι τα δεκατρία του, οπότε και ήρθε στην Αθήνα με την οικογένεια του. Από μικρός έδειξε ιδιαίτερη κλίση στα μουσικά όργανα και πάντα οι δικοί του του χάριζαν αυτήν την ευχαρίστηση. Ασχολούταν με αυτά ώρες, ήταν τα παιχνίδια του.

Ήταν ταγμένος στο τραγούδι, ήταν το πάθος του, το μεράκι του. Στην Αθήνα άρχισε να τραγουδάει σε αξιόλογους χώρους στα δεκάξι του χρόνια. Ο σκηνοθέτης Ηλίας Μαλανδρής τον άκουσε και του πρότεινε να λάβει μέρος στην ταινία του "Το Νερό", όπου ερμήνευσε 4 τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκη. Ο Ηλίας Μαλανδρής τον σύστησε στον τενόρο Μάριο Φραγκούλη, ο οποίος θέλησε να τον ακούσει. Τον κάλεσε να τον γνωρίσει. Ξαφνικά το όνειρο του άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά.

Η πρώτη του επαφή με το κοινό, ως τραγουδιστής ήταν με τον Μάριο Φραγκούλη και την σοπράνο Deborah Myers στο Θέατρο Κεκρωπία του Φαίδωνα Γεωργίτση, με την Ορχήστρα Νέων με επικεφαλή τον Θοδωρή Οικονόμου. Λίγο καιρό μετά ο Μάριος Φραγκούλης του ζήτησε να συμμετάσχει με την Καλιόπη Βέττα σε μικρή περιοδεία στην Ελλάδα και την Κύπρο.

MC Team ID