ΜΑΡΙΝΑ ΣΟΛΩΝΟΣ
Τελευταία ενημέρωση: Ιούνιος 2003
Music Corner

Η Μαρίνα Σόλωνος γεννήθηκε στη Λευκωσία της Κύπρου.
Κατάγεται από μουσική οικογένεια, ο πατέρας της έχει ντοκτορά στη βυζαντινή μουσική, ενώ ο θείος της, John Themis, ζει μόνιμα στην Αγγλία και έχει συνεργαστεί με διάσημους τραγουδιστές, μεταξύ των οποίων οι Kylie Minogue, Emma Bunton, Sugababes κ.ά. Υπήρξε μάλιστα παραγωγός του Boy George!
To ενδιαφέρον της για τη μουσική, εκδηλώθηκε ήδη από τα γυμνασιακά της χρόνια, όταν δημιούργησε τη δική της μπάντα. Η ίδια γράφει στίχους και μουσική από τα 13 της και παίζει πιάνο και κιθάρα.
Παρ' ότι η μουσική βρισκόταν πάντα στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων της, σπούδασε νομική στην Αγγλία. Χόμπι της είναι η ζωγραφική.

Στην Ελλάδα ήρθε το 2001. Τραγουδάει επαγγελματικά εδώ και πέντε χρόνια. Στην Κύπρο έχει κυκλοφορήσει ένα cd single με τίτλο «Τίποτα», που περιελάμβανε τέσσερα τραγούδια, γεγονός που συνέβαλε στο να είναι ήδη πολύ γνωστή και αγαπητή στην ιδιαίτερη πατρίδα της.

Τον χειμώνα 2001-2002 συνεργάστηκε με τον Goran Bregovic και τον Στέλιο Ρόκκο, αρχικά στο FIX της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στην Αθήνα, στο κέντρο «Ψυρρή-Live». Ακολούθησε συνεργασία με τον Στέφανο Κορκολή στο «Show Center» (Μάιος του 2002), ενώ τον χειμώνα του 2002-2003 εμφανίστηκε με τον Νότη Σφακιανάκη και τον Γιώργο Μαζωνάκη στο «Γκάζι εν Πλω».

Το καλοκαίρι του 2002 είχε σειρά το «Ρομέο» με τον Ανδρέα Στάμο, την Έλλη Κόκκινου και τον Γιώργο Γιαννιά, όπου απέσπασε τις καλύτερες εντυπώσεις με τη φρεσκάδα και την εκπληκτική σκηνική της παρουσία.
«Τώρα ή Ποτέ» τιτλοφορείται η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική της δουλειά, που κυκλοφόρησε από την ΜΙΝΟS-ΕΜΙ.

MC Team ID