ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
Τελευταία ενημέρωση: Μάιος 2003
Music Corner

Η Μαρία Σπυροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Η χαρισματική βαθιά φωνή και η έφεση της στο τραγούδι εκδηλώθηκαν σε πολύ μικρή ηλικία. Σπούδασε επί οχτώ χρόνια κλασικό τραγούδι με δασκάλα τη Μαρίνα Κρίλοβιτς, ενώ συνεχίζει ακόμα τα μαθήματα φωνητικής.
Το μέλλον προμηνυόταν λαμπρό. Στο δρόμο της νεαρής ταλαντούχας τραγουδίστριας βρέθηκε ο κατ' εξοχήν κυνηγός ταλέντων, Σταμάτης Κραουνάκης, ο οποίος της έδωσε την ευκαιρία να συμμετάσχει στο σχήμα του "Σπείρα Σηείρα" με αλλεπάλληλες επιτυχείς εμφανίσεις στο "Χυτήριο" και στο θέατρο "Χώρα".

Δισκογραφικά, η πρώτη της συμμετοχή αποτέλεσε τη σφραγίδα στο δίσκο του Σταμάτη Κραουνάκη "Όλα μαύρα κι ένα πιάνο". Η ανοδική της πορεία συνεχίστηκε και η αναγνώριση από το ευρύ κοινό ήρθε με τους δύο δίσκους του Χρήστου Νικολόπουλου, "Συνάντηση" και "Εν Ιορδάνη". Σημαντική στάθηκε και η δισκογραφική της συνεργασία με τον Μανώλη Μητσιά.

Ένα χρόνο μετά απέσπασε πολύ καλές κριτικές με τη συμμετοχή της στο εξαιρετικά επιτυχημένο διπλό CD του Στέφανου Κορκολή "Ήλιος Θάνατος" και στην πρόσφατη δουλειά "Ήταν Μπόρα" του Nenad Jellic.

Το Φεβρουάριο του 2003 παρουσιάζει το πρώτο προσωπικό της άλμπουμ με τίτλο "Περιμένω" που περιλαμβάνει τη διασκευή του τραγουδιού "Αλλάχ", ένας παλιός αυθεντικός αμανές του Νίκου Γούναρη σε ενορχήστρωση Γιώργου Ζαχαρίου.

Έχει συμμετάσχει:
Συνάντηση - Χρήστος Νικολόπουλος / Βασίλης Τσιτσάνης
Εν Ιορδάνη - Χρήστος Νικολόπουλος
Ήλιος Θάνατος - Στέφανος Κορκολής
Ήταν Μπόρα - Nenad Jellic

MC Team ID