ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΑΜΟΣ


Ο Ανδρέας Στάμος γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχοντας μεγαλώσει σε ένα σπίτι γεμάτο μουσική, ακούγοντας από Πάριο και Πουλόπουλο μέχρι Καζαντζίδη, ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και τραγουδιού.
Αφού πέρασε ένα διάστημα στις Σέρρες, ο δρόμος του τον έφερε στην Θεσσαλονίκη, για να φοιτήσει στα T.E.I. Γεωπονικής. Από τους πρώτους μήνες της παραμονής του στην συμπρωτεύουσα άρχισε να συμμετέχει σε μουσικά σχήματα τραγουδώντας, και να εμφανίζεται σε σκηνές της πόλης.
Σύντομα ακολούθησαν και κάποιες περιοδείες στην επαρχία.
Συνεργάστηκε το 1991 με τον Αντώνη Ρέμο στο Chorus της Θεσσαλονίκης, ενώ ακολούθησαν τέσσερις συνεχόμενες σεζόν στο πλάι της Νατάσσας θεοδωρίδου στις Χάντρες. Στη πορεία συνεργάζεται με το Νίκο Κουρκούλη στην συμπρωτεύσουσα και κατεβαίνει στα Αστέρια της Γλυφάδας λίγο αργότερα με το Στέλιο Ρόκκο και τη Σοφία Αρβανίτη. Ακολουθεί μια σεζόν ακόμα στο Φιξ, ενώ η φετινή χρονιά τον βρίσκει αρχηγό του μουσικού σχήματος, στο Ρόδον θεσσαλονίκης, σε ένα από τα πιο επιτυχημένα σχήματα της χρονιάς.
Το τραγούδι του "Είσαι Στη Ζωή Μου Ουρανός" σε μουσική Τάσου Παναγή και στίχους Αργύρη Αράπη γίνεται μεγάλη επιτυχία στην θεσσαλονίκη και ο Ανδρέας Στάμος, υπογράφοντας πια με την BMG, το παρουσιάζει στο ευρύ κοινό σε cd single.
Το πρώτο προσωπικό του album κυκλοφόρησε τον Φλεβάρη του 2001 από την BMG και έχει τον τίτλο "Είσαι Στη Ζωή Μου Ουρανός", ενώ λίγες μέρες αργότερα ξεκινησε εμφανίσεις με τον Γιάννη Πλούταρχο στο Posidonio.