ΖΑΚ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
Τελευταία ενημέρωση: Ιανουάριος 2007
Music Corner
Επιμέλεια: Χριστιάννα Παντελάτου

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, τον Ιανουάριο του 1984. Μεγάλωσε στην περιοχή Βούλγαρη. Στα 15 ξεκίνησε κιθάρα με τον Βασίλη Βέτσο και έγραψε το πρώτο του τραγούδι. Έχει τελείωσει τη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης και είναι φοιτητής στην Αρχιτεκτονική του Α.Π.Θ. Κάποια μέρα, λέει, θα αποφοιτήσει!

Τον Ιανουάριο του 2003 παρέδωσε ένα demo cd στη Δήμητρα Γαλάνη, η οποία τότε τραγουδούσε σε ένα μαγαζί στη Θεσσαλονίκη. Μια εβδομάδα μετά δέχθηκε τηλεφώνημα από την Δήμητρα Γαλάνη και κατέβηκε στην Αθήνα για να συζητήσουν και...

Μάρτιος 2003, υπογράφει τετραετές συμβόλαιο με τη Sony Music.

Απρίλιος 2003, μπαίνει στο στούντιο Praxis στη Ν. Σμύρνη, με Δήμητρα Γαλάνη στη διεύθυνση παραγωγής, Μανώλη Φάμελλο στην ενορχήστρωση και επιμέλεια, Ανδρέα Βαϊτούδη στην ηχοληψία και στούντιο Prism στα Βριλήσσια, για μίξη, με Μάνο Γοβατζιδάκη στην ηχοληψία.

26 Οκτωβρίου 2003, το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο, Στο Διάστημα Δραπέτες, βγαίνει στην αγορά. Την ίδια μέρα ξεκινάει παραστάσεις με τον Μανώλη Φάμελλο και τη συμμετοχή της Δήμητρας Γαλάνη στο ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ. (18 παραστάσεις)
05 Μαίου 2004, η πρώτη του προσωπική συναυλία στο CLUB 22. Συμμετοχές Δήμητρα Γαλάνη, Μανώλης Φάμελλος και Φοίβος Δεληβοριάς.

18 Ιουνίου έως 1 Αυγούστου, συμμετέχει στην καλοκαιρινή περιοδεία του Γιάννη Κότσιρα σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο (20 σταθμοί)

22 Οκτωβρίου 2004, μαζί με τον Φοίβο Δεληβοριά ξεκινούν παραστάσεις με τίτλο ΦΑΝΖΙΝ στη μουσική σκηνή ΜΕΤΡΟ, ως κόμικς. (24 παραστάσεις)

Άνοιξη 2005, η παράσταση ΦΑΝΖΙΝ παίζεται στην Κύπρο και την Θεσσαλονίκη, στο RED και το Cafe Americain αντίστοιχα, με λιγότερα εφφέ, για ευνόητους λόγους.

Ιούνιος 2005, μπαίνει στο στούντιο για να ηχογραφήσει το νέο του δίσκο. (Studio "ΠΑΡΑΚΤΙΟ" και Studio Sierra) Στην ενορχήστρωση ο Μάκης Μουράτογλου.

Οκτώβριος 2005, ο Ζακ γίνεται ο πρώτος παρουσιαστής του Νέου φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης, παρέα με την Μαργαρίτα Μυτιληναίου. Κάνει ιδιαίτερα πρωτότυπη παρουσίαση, παρουσιάζοντας κάθε διαγωνιζόμενο με την κιθάρα του και ένα μικρό τραγούδι που έγραψε ειδικά για τον καθένα.

Οκτώβριος 2005, κυκλοφορεί ο 2ος προσωπικός δίσκος του Ζακ Στεφάνου με τίτλο "Ένας όμορφος κόσμος"
Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2005, ο Γιώργης Χριστοδούλου, η Ανδριάνα Μπάμπαλη και ο Ζακ Στεφάνου εμφανίζονται στον Σταυρό του Νότου με "Τον σταυρό στο χέρι". Οι δισκογραφίες των τριών τους συνδυάζονται αρμονικά μαζί με ένα πάρτυ-αφιέρωμα στα 80s.

Άνοιξη Καλοκαίρι 2006, με μια νέα μπάντα ο Ζακ Στεφάνου κάνει διάφορες συναυλίες σε Ελλάδα και Κύπρο. Μαζί του τραγουδά η Ειρήνη Ζέρβα με την οποία κυκλοφορεί σε single για τα ραδιόφωνα το τραγούδι "Πάντα δικός σου" σε καλοκαιρινό remix.

Οκτώβριος 2006 - Φεβρουάριος 2007, η παράσταση του Στάθη Δρογώση και του Ζακ Στεφάνου με τίτλο "Άλμα επι κοντών" στο Σταυρό του Νότου, γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και γίνεται αντικείμενο συζήτησης σε όλη την Αθήνα.

MC Team ID