ΣΕΜΕΛΗ ΤΑΓΑΡΑ
Τελευταία ενημέρωση: Δεκέμβριος 2002
Music Corner

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Έγραψε το πρώτο της κομμάτι σε ηλικία 6 ετών και έκτοτε συνθέτει και ερμηνεύει τις ιστορίες της...

Η Σεμέλη Ταγαρά έχει ως οικεία ακούσματα τη μουσική των: Patti Smith, P.J. Harvey, Ani DiFranco, Jeff Buckley, Dream Syndicate, Waterboys, Deus, Portishead, Morphine, Tom Waits? εκτιμά όμως ιδιαίτερα την ιδιοφυία του Miles Davies!

Εκτός από τις συχνές εμφανίσεις της στα club της Θεσσαλονίκης, άνοιξε την συναυλία της Dot Allison το 2000, τον Μάιο του 2002 την συναυλία της Thalia Zedek (Μύλος), συμμετείχε σε συναυλίες με τους Big Sleep, ενώ πρόσφατα τραγούδησε με τον Steve Wynn στα promotional-secret-gigs που έδωσε στα clubs Residents (Θεσσαλονίκη) και Corto Maltese (Αθήνα). Επίσης άνοιξε με τη μπάντα της τη συναυλία των Calexico στο Ark no 6 (Αθήνα)

Και αν τη ρωτήσει κανείς γιατί γράφει τραγούδια, θα του απαντήσει αφοπλιστικά ότι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς?

Έχει ήδη κυκλοφορήσει το cd-single «Καπνός» (2002) από τη Sony Music.

Το πρώτο album της Σεμέλης «Γίνεται άστρα κι ύστερα σκόνη» κυκλοφορεί τον Απρίλιο από τη Sony Music και την Αμοργό.

«Ο δίσκος αυτός έχει ένα χρονικό περιγραφικό χαρακτήρα μέσα από το πέρασμα σχεδόν μιας δεκαετίας.

Από τότε που ήθελα να μεταδώσω το τι ήταν η μουσική για μένα (ΚΑΠΝΟΣ) και την ανάγκη συνειδητότητας της αγάπης (ΚΡΑΥΓΕΣ) μέχρι την κατάρρευση (ΠΕΦΤΩ) και την προσπάθεια επιβίωσης και επικοινωνίας με τους γύρω μου (ΑΝΤΕΧΩ/ΒΡΕΣ ΜΟΥ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ).

Δεν νομίζω ότι μπορώ να υπερβώ τα τραγούδια αλλά δεδομένο είναι ότι όλες οι λέξεις που υπάρχουν μέσα σε αυτά είναι πολύ συγκεκριμένες σε σχέση μ΄αυτό που έχω νιώσει ή νιώθω.

Η μουσική πάντα με βοηθούσε να λυτρώνομαι καταγράφοντας την προσωπική μου αλήθεια και επειδή πάντα σ' αυτήν αναφέρομαι, θα μου άρεσε, ασχέτως υποκειμενικής αισθητικής, ο δίσκος αυτός να ακουστεί σαν το soundtrack μιας πραγματικής ιστορίας».

MC Team ID