ΤΡΥΠΕΣ

1983: Ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Γιώργος Καρράς, ο Μιχάλης Κανατίδης και ο Κώστας Φλωροσκούφης προβάρουν σε κάποιο υπόγειο στη Νεάπολη της Θεσσαλονίκης τα πρώτα τραγούδια τους, γραμμένα από τον Γιάννη και τον Γιώργο πάνω σε στίχους του Γιάννη.Τραγούδια φορτισμένα και επηρεασμένα απο τη μετά-punk ατμόσφαιρα της εποχής και την έντονη τότε ζωή στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

"Τρύπες"

1984: Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος παίρνει τη θέση του Μιχάλη στην κιθάρα. Τα τραγούδια, σιγά- σιγά στήνονται με το ξεκάθαρο και ιδιαίτερο ύφος τους.

1985: Ηχογραφούν τον πρώτο τους δiσκο για λογαριασμό της ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρίας της Θεσσαλονίκης Αnο Kato Records. Τότε κάνουν τα πρώτα θρυλικά live τους στη "Σελήνη"

1986: Κατεβαίνουν στην Αθήνα στο club Ροντέο κατόπιν πρωτοβουλίας του Πάνου Ηλιόπουλου ακολουθούν εμφανίσεις στο "Κύτταρο" και το καλοκαίρι παίζουν πριν από τον Πουλικάκο στο Λυκαβητό.

1987: Οι σχέσεις τους με την Αnο Kato Records δεν πηγαίνουν καθόλου καλά. Παραιτούνται και ηχογραφούν το δίσκο τους "Πάρτυ Στο 13ο όροφο", με δανεικά και κατόπιν ψάχνουν, εταιρία.Υπογράφουν συμβόλαιο με την Virgin, και κυκλοφορούν το δίσκο την άνοιξη της ίδιας χρονιάς.

1988: Στο Άλσος με τον Παύλο Σιδηρόπουλο και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα

1989: Τα πρώτα τους live στο ΑΝ στα Εξάρχεια.

1990: Ηχογραφούν τον δίσκο "Τρύπες Στον Παράδεισο" και πλέον εμφανίζονται πολύ συχνά στο ΑΝ. Το καλοκαίρι συμμετέχουν στο Φεστιβάλ του Belfort στη Γαλλία.

1991: Πρώτη δικιά τους συναυλία στο Λυκαβητό, 3.500 κόσμος. Έκπληξη και αμηχανία.

1992: Συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Οι φίλοι τους πληθαίνουν ανησυχητικά.

1993: Τα "9 Πληρωμένα Τραγούδια" από τις Τρύπες, το "Υπέροχο Τίποτα" από το Γ. Αγγελάκα και το Γ. Καρρά. 10.000 κόσμου στη συναυλία στο Λυκαβητό χωρίς το παραμικρό παρατράγουδο. Μερικοί δημοσιογράφοι κάνουν πως δεν βλέπουν τίποτα.

1994: ΤΡΥΠΕΣ στο Marquee του Λονδίνου και στο Manchester. Στο Λυκαβητό για 2 βραδιές. Την πρώτη βραδιά επίθεση χούλιγκανς με πέτρες εναντίον του κόσμου και του γκρουπ. Όσοι ως τότε δεν έβλεπαν τίποτε εκείνο το βράδυ τα είδαν όλα. Πρωτοσέλιδο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ: ΡΟΚ ΑΙΜΑ. Η ματαιωμένη συναυλία τους γίνεται στις 6 Δεκεμβρίου στο στάδιο ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ. 8.000 κόσμος κάτω από καθεστώς τρομοκρατίας. Κυκλοφορεί ο live δίσκος τους "ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΣΩΟΥ ΜΑΪΜΟΥ"

1995: ΣΙΩΠΗ

1996: MARQUEE και Manchester - δύο sold out live. "ΚΕΦΑΛΙ ΓΕΜΑΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ"

1997-98: Συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Όπως πάντα αποτελούν το απόλυτο ροκ γεγονός!

1999, 12 Ιουλίου: "Μέσα στη νύχτα των άλλων". Τρία χρόνια μετά το "Κεφάλι γεμάτο χρυσάφι", οι Τρύπες σε 12 νέα τραγούδια.


©2000 www.musiccorner.gr
All rights reserved