ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ
Τελευταία ενημέρωση: Ιανουάριος 2002
Music Corner

Ο Δημήτρης Τσεκούρας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σε ηλικία 6 ετών γράφτηκε στο Εθνικό Ωδείο, όπου σπούδασε κλασσική κιθάρα και θεωρητικά. Μαθητής λυκείου και άρχισε να εμφανίζεται σε μπουάτ και σκηνές της επαρχίας και της Αθήνας. Ως φοιτητής της Φιλοσοφικής έκανε το ντεμπούτο του στη δισκογραφία με το δίσκο "Κοινό Μυστικό". Δώδεκα δικά του τραγούδια ερμηνευμένα από τον ίδιο και την Κατερίνα Παπακωνσταντίνου, ενορχηστρωμένα από τον Ηρακλή Βαβάτσικα υπό την επιμέλεια του Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Από το 1992 έως σήμερα έχει εμφανιστεί σε χώρους όπως: Σφεντόνα, Τσάι στη Σαχάρα, Αρχιτεκτονική, Ροντέο, ΟΜΝΙ, Πασπαρτού, Χαμάμ, Ταξίμι, Σειρήνες, σε Φεστιβάλ Νεολαίων και καλοκαιρινές περιοδείες. Τραγούδησε πλάι σε καλλιτέχνες προερχόμενους από διαφορετικούς χώρους όπως ο Μιχ. Γενίτσαρης, ο Βας. Παπακωνσταντίνου, ο Π. Δουρδουμπάκης κ.α υποστηρίζοντας το λαικό και το ροκίζοντα ήχο με την ίδια αγάπη.
Τον χειμώνα του 2001-2002 τραγουδά στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, μαζί με τους: Αντώνη Μιτζέλο, Γιάννη Σαββιδάκη, Μαρίνα Σκιαδαρέση. Μια μουσική παράσταση που έκλεψε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Τον Φεβρουάριο του 2002 κυκλοφορεί "Η ΝΕΑ ΓΗ" , ένας δίσκος που ισορροπεί ανάμεσα στον ακουστικό και τον ηλεκτρικό ήχο και ο στίχος του μπλέκει την ονειροφαντασία με την πραγματικότητα σε γλώσσα σημερινή. Την διεύθυνση της παραγωγής έχει αναλάβει ο Αντώνης Μιτζέλος, ο οποίος υπογράφει το "Ξόδεμα". Ο Ηρακλής Βαβάτσικας μας χάρισε την "Ανασαιμιά" και ο Δημήτρης μας καλεί να γίνουμε μόνιμοι πλέον κάτοικοι της Νέας του Γης.

MC Team ID