ΑΘΗΝΑ ΧΑΪΚΑΛΗ
Τελευταία ενημέρωση: 2003
Music Corner

Γεννήθηκε στο Αμβούργο της Γερμανίας και σε ηλικία μόλις 10 ετών έλαβε μέρος σε καλλιτεχνικό διαγωνισμό ταλέντων, όπου και πήρε το πρώτο βραβείο.
Αμέσως μετά ήρθε και η πρώτη δισκογραφική δουλειά, στην C.B.S. τότε, σε έναν δίσκο 45 στροφών. Σε ηλικία μόλις 13 ετών, δημιουργείται και ο δεύτερος δίσκος.

Πέρα από το τραγούδι ασχολείται με το χορό και το φλάουτο, ενώ στην ηλικία των 16 ετών υπογράφει στην εταιρία TELDEC και δημιουργεί το POP συγκρότημα CREATIVE CONNECTION. Η επιτυχία του συγκροτήματος είναι αισθητή από τα πρώτα τους κιόλας βήματα, ενώ με τη βοήθεια του γνωστού τότε Marino Marinelli (Manager Modern Talking), οι Creative Connection γίνονται γρήγορα γνωστοί σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, πλέον ακολουθεί solo καριέρα, πραγματοποιώντας την πρώτη της δισκογραφική δουλειά με την συμμετοχή της στον δίσκο «10 ΔΕΚΑΡΙΑ No 2» ενώ το πρώτο της προσωπικό album ήταν παραγωγή της SONY MUSIC και είχε τίτλο «ΔΕΝ ΣΕ ΦΟΒΑΜΑΙ SEX».

Η επόμενη δισκογραφική δουλειά βρίσκει την Αθηνά σε καινούρια εταιρία, την ΜΒΙ. Ο δίσκος της τιτλοφορείται «ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ». Από το cd αυτό ξεχωρίζουν τα τραγούδια «Γίνε φωτιά», «Αυτό είναι αγάπη» καθώς και το ομότιτλο. Ακολουθεί η δισκογραφική δουλειά «ΕΙΜΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ», από την οποία και ξεχωρίζουν τα τραγούδια «Ποτέ ποτέ» και το ομότιτλο.

Η πλούσια και επιτυχημένη πορεία της Αθηνάς Χαϊκάλη στον καλλιτεχνικό χώρο, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της με άξιους καλλιτέχνες όπως: Γ. Πουλόπουλος, Τ. Βοσκοπούλας, Χ. Δάντης και πολλοί άλλοι, καθώς και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και βοήθειας που είχε, εδώ στην Ελλάδα, από τον Λευτέρη Πανταζή και τον Κοσμά Καλογράνη, στην «ΦΑΝΤΑΣΙΑ».

MC Team ID