ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΥΠΟΠΤΟΙ

Οι Συνήθεις Ύποπτοι ξεκίνησαν σαν μια παρέα φίλων να εμφανίζονται από το 1980 στα Εξάρχεια, παίζοντας σε διάφορα μπαρ δικές τους συνθέσεις και μελοποιώντας Έλληνες και ξένους ποιητές.

To συγκρότημα αποτελείται από τον Χρήστο θηβαίο, τον Αλέκο Βασιλάτο, τον Τάσο Λώλη και τον Βασίλη Βασιλάτο. Στην πορεία, ο Αλέκος Βασιλάτος συνεργάζεται συναυλιακά και δισκογραφικά με ένα ευρύ μουσικό φάσμα από Jazz σχήματα έως και εθνικές μουσικές, επίσης γράφει μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο. 0 Τάσος Λώλης δουλεύει σαν μουσικός στην Αγγλία με τοπικά Jazz - Rock σχήματα. 0 Χρήστος θηβαίος σπούδασε φιλοσοφική στην Μπολόνια με καθηγητή τον Umberto Eco και δουλεύει σαν μουσικός με τοπικά παραδοσιακά σχήματα. 0 Βασίλης Βασιλάτος έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες και πειραματίζεται στα κρουστά.

Από το 1994 επεξεργάζονται σε μόνιμη βάση το δικό τους υλικό. To χειμώνα της ίδιας χρονιάς παρουσίασαν τη δουλεία τους στους χώρους που φιλοξενούν ζωντανή μουσική στο κέντρο της Αθήνας και την περιφέρεια, όπως το γνωστό πλέον "στέκι" των Εξαρχείων, το "Μπαράκι του Βασίλη".

Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά κυκλοφόρησε το 1996 από τη LYRA με τίτλο "Μέρες Αδέσποτες". 0 δίσκος έγινε από τους πιο αγαπημένους της νεολαίας και τραγούδια όπως η "Βροχή μου", "Μέρες Αδέσποτες", "0 Γορίλλας", "Κόκκινο θολό φεγγάρι" ή το "θέλω να πιω μαζί σου ένα τσιγάρο", το "Απ' τον Παράδεισο" και οι "Περικοπές ενός απόκρυφου Ευαγγελίου" είναι μόνο μερικά από τα τραγούδια που αγαπήσαμε.

To χειμώνα του 1997 - 1998 οι Συνήθεις Ύποπτοι εμφανίστηκαν στην σκηνή της "Ιεράς Οδού" σαν "φιλοξενούμενοι" του Γιώργου Νταλάρα. Από αυτή την συνεργασία, προέκυψε to cd single "Ζωντανή ηχογράφηση στην Ιερά Οδό" το οποίο κυκλοφόρησε την άνοιξη του 1998 και έγινε χρυσό ξεπερνώντας τις 15.000 πωλήσεις.

Τον Απρίλιο του 2000 οι "Συνήθεις Ύποπτοι" κυκλοφορούν το δεύτερο album τους, με τίτλο "Είμαι αυτό που κυνηγάω", με τραγούδια που δοκιμάστηκαν ζωντανά από το κοινό, κατά τη διάρκεια των συναυλιών τους σ' όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Στο album "Είμαι αυτό που κυνηγάω" συμμετέχει επίσης η Emilia Ottaviano από το ελληνόφωνο συγκρότημα της Κάτω Ιταλίας Ghetonia, σε δύο τραγούδια.

 

 


©2000 www.musiccorner.gr
All rights reserved