"Πέγκυ Ζήνα"
ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 8 Μαρτίου. Από πέντε χρονών σπούδαζε πιάνο και έκανε μαθήματα χορού (Jazz) . Αποφοίτησε από την Jeanne D' Ark (Ελληνογαλλική σχολή Πειραιώς) Συμμετείχε σε όλες τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες του σχολείου (από θεατρικές μέχρι χορωδίες)Μετά το σχολείο δούλεψε στο θέατρο μετά από οντισιόν στο Βαγγέλη Σειλινό σε μουσικοχορευτική παράσταση στο Δελφινάριο.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η καριέρα της ως τραγουδίστρια. Δούλεψε χωρίς δίσκο δίπλα στον Λευτέρη Πανταζή .Και με τον πρώτο της δίσκο δούλεψε με το Νότη Σφακιανάκη στο Γκάζι. Συνέχισαν Θεσσαλονίκη , το χειμώνα στο Rex και σε συναυλίες στην Κύπρο, στο Λονδίνο και στην Αμερική. Ακολούθησαν συνεργασίες με Πασχάλη Τερζή , Στέλιο Ρόκκο, Σάκη Ρουβά.

Κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος της σε μουσική Αλέκου Χρυσοβέργη και στίχους Σπύρου Γιατρά.
Στη συνέχεια συνεργάζεται στο LIDO με τον Νίκο Κουρκούλη και τον Γιάννη Πλούταρχο.

Κυκλοφορεί ένα cd single με τέσσερα κομμάτια, προπομπός του τρίτου δίσκου που κυκλοφορεί το Φθινόπωρο του 2000, σε μουσική Κυριάκου Παπαδόπουλου και στίχους Ηλία Φιλίππου, από την νέα δισκογραφική της εταιρεία NITRO MUSIC.

Στον ελεύθερο χρόνο της, της αρέσει να γυμνάζεται, να παίζει πιάνο, να διαβάζει (αγαπημένος συγγραφέας Γουέϊν Ντύερ), να βγαίνει για φαγητό ή καφέ με τους φίλους της. Ανήκει στο ζώδιο των Ιχθύων και λατρεύει την Ελληνική κουζίνα.

 


©2000 www.musiccorner.gr
All rights reserved