ΗΡΩ
POP
Γράφει η Αργυρώ Μπέλλου
"Κοίτα με, αντέχω"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ηρώ, δυναμική, άμεση, δραστήρια, ειλικρινής και αισιόδοξη με το ταλέντο, όχι μόνο της ερμηνείας της, αλλά και της γραφής μουσικής και στίχου έχει ήδη κατακτήσει την αγάπη και την εμπιστοσύνη του κοινού. Με τρεις προσωπικούς δίσκους (Ατιμα Τα Πράγματα, Έτσι Είμαι Εγώ, Απογείωση) και πολλές πετυχημένες εμφανίσεις, είναι φανερό πια, πως ήρθε για να μείνει.
Με τον τέταρτο δίσκο της, με τίτλο "κοίτα με, αντέχω"... συνεχίζει στο ύφος του προηγούμενου, αλλά εξελίσσεται ουσιαστικά και συνεχίζει να ξεσηκώνει, έχοντας αποκηρύξει, έτσι κι αλλιώς για τα τραγούδια της, την επιτηδευμένη μελαγχολία. Pop λοιπόν, με νόημα και ουσία, αισθητικά άρτιο και προβληματισμένο, βιωματικό γιατί ο άνθρωπος που το υπηρετεί δεν υποκύπτει στο εύκολο και εφήμερο, pop που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο.
Ο δίσκος περιλαμβάνει 11 τραγούδια, 10 καινούργια και μία διασκευή της στο τραγούδι του Ryuichi Sakamoto, "Tango". Το ομώνυμο τραγούδι "κοίτα με, αντέχω"... και το "μια επαφή" έχουν τη σφραγίδα του ύφους της και έχουν ήδη ξεχωρίσει, ενώ το "πρώην μου αγάπη" είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Πρόκειται για ένα τραγούδι βαθιά συναισθηματικό, ένα τραγούδι τέτοιο, που δεν μας έχει συνηθίσει η Ηρώ, όμως, τελικά το ερμηνεύει με τρόπο συγκλονιστικό.
Τα τραγούδια του δίσκου έχουν γράψει εκτός απ' την ίδια, ο Δημήτρης Κοντόπουλος - μόνιμος πια συνεργάτης της, παραγωγός και ενορχηστρωτής - ο Χριστόφορος Μπαλαμπανίδης, ο Γιάννης Δόξας και ο Νίκος Γρίτσης.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Αν και η αρχή, το πρώτο τραγούδι του cd με το σαξόφωνο μας προετοιμάζει για κάτι διαφορετικό, η μουσική τελικά είναι αρκετά "προβλέψιμη"... Πρόκειται για τη γνώριμη μουσικά Ηρώ! Η Ηρώ με τις ευαίσθητες μελωδίες, με τις συνθέσεις που βασίζονται απόλυτα στα πλήκτρα, με το στίχο που "ερωτοτροπεί", με τα "ηλεκτρικά ξεσπάσματα" και τελικά τα τραγούδια που σίγουρα θα ακουστούν πολύ αυτό το καλοκαίρι.

Εκπληκτικό τραγούδι το "κοίτα με, αντέχω", μια μπαλάντα που αποκτά "μια δόση" πιο έντονου beat στο ρεφρέν, αλλά στο σύνολο κρύβει έντονο ρομαντισμό... Είναι ίσως και το μοναδικό τραγούδι που ξεφεύγει από το γνώριμο ύφος της τραγουδίστριας.


HIGHLIGHTS:

... Το σαξόφωνο του Δημήτρη Βασιλάκη δίνει το δικό του τόνο στα τραγούδια ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Στα χρώματα του γαλάζιου, το ένθετο βιβλιαράκι του cd είναι αρκετά όμορφο, ενώ περιέχει σημείωμα της Ηρούς, τους στίχους των τραγουδιών και τους συντελεστές. Πολύ δυνατό το artwork με την "αναδυόμενη" Ηρώ, ενώ οι σελίδες του είναι συνολικά 16.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Κοίτα με, ανέχω...", "Δεν μένω εδώ", "Μια επαφή", "Πάμε βόλτα", "Το τυχερό μου αστέρι", "Δίπλα μου εσύ"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

Ν' αγαπώ, να γελώ, κοίτα με αντέχω
η ζωή, δε ρωτάει, δίνω ότι έχω
άνοιξε μια αγκαλιά, μέσα της να πέσω
δώσε μου μια αφορμή να σε συγχωρέσω...

(στίχοι: Ηρώ Λεχουρίτη - "Κοίτα με, αντέχω...")


Music Corner

ΗΡΩ

Τίτλος CD
"ΚΟΙΤΑ ΜΕ, ΑΝΤΕΧΩ"
Εταιρεία: VIRGIN
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Δημήτρης Κοντόπουλος
Ενορχήστρωση
Δημήτρης Κοντόπουλος
Φωτογραφίες
Τάσος Βρεττός
Artwork
Αλέξανδρος Παπαλέξης
1 CD 11 Tracks
Διάρκεια CD: 44:12
5/2003 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

Το cd είναι φτιαγμένο με τεχνολογία ελεγχόμενης αναπαραγωγής, που σημαίνει πως σε computer παίζει μόνο με δικό του software (περιλαμβάνεται στο cd και δεν χρειάζεται εγκατάσταση)

Τα τραγούδια του cd

01. Δεν μένω εδώ
02. Κοίτα με, αντέχω...
03. Μια επαφή
04. Πρώην μου αγάπη
05. Πάμε βόλτα
06. Τι να πω πια κι εγώ
07. Μη μου πεις πάλι τα ίδια
08. Το τυχερό μου αστέρι
09. Σ' αγάπησα κι αυτό αρκεί
10. Θα είμαι εδώ
11. Δίπλα μου εσύ