ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΡΔΗΣ
ΛΑΪΚΑ / ΠΟΠ
Γράφει η Αργυρώ Μπέλλου
"Ό,τι έχω στο χαρίζω"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο μεγάλος συνθέτης και ερμηνευτής Αντώνης Βαρδής είναι ξανά κοντά μας, με τον τρόπο που ξέρει, όσο λίγοι, να ενθουσιάζει, να συγκινεί, να προκαλεί και πάνω απ' όλα να προηγείται, μ' ένα σπάνιο συνθετικό ταλέντο στο οποίο πολλοί μεγάλοι ερμηνευτές οφείλουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους!
Το νέο του cd που κρατάτε οτα χέρια σας και που μόλις κυκλοφόρησε από τη Heaven έχει τον τίτλο «Ό, τι έχω στο χαρίζω».
Τι έχει να μας χαρίσει για άλλη μια φορά ο Αντώνης Βαρδής; Καταρχήν 10 θαυμάσια τραγούδια, το καθένα προορισμένο για να γίνει επιτυχία, να τραγουδηθεί και να καθιερωθεί με τα χρόνια ως κλασικό! Τραγούδια σε μουσική του Αντώνη Βαρδή και στίχους του μόνιμου συνεργάτη του εδώ και χρόνια Βασίλη Γιαννόπουλου. Τραγούδια που κινούνται σε όλη τη μουσική γκάμα, από το λαϊκό τραγούδι ως τη μπαλάντα και από ethnic στο σύγχρονο ήχο που ο συνθέτης παντρεύει με μοναδική δεξιοτεχνία με την παράδοση.
Η νέα προσωπική δισκογραφική δουλειά του Αντώνη Βαρδή μας επιφυλάσσει πολλές ακόμη εκπλήξεις. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, συνυπάρχουν στον ίδιο δίσκο δύο πραγματικοί μύθοι του ελληνικού τραγουδιού: η Χάρις Αλεξίου και ο Γιώργος Νταλάρας. Δεν είναι η πρώτη συνεργασία τους με τον Αντώνη Βαρδή που για άλλη μια φορά έγραψε γι' αυτούς δύο σπουδαία τραγούδια. Το «Ροκ μπαλάντα» που ο Αντώνης Βαρδής τραγουδάει ντουέτο με τη Χάρις Αλεξίου και το «Μυστικά» με τη συγκλονιστική ερμηνεία του Γιώργου Νταλάρα.
Δίπλα σ' αυτούς τραγουδάει επίσης ο καλύτερος λαϊκός τραγουδιστής της γενιάς του, ο Αντώνης Ρέμος, σε ντουέτο με τον Αντώνη Βαρδή στο τραγούδι «Θέλω να μάθω» που έχει ήδη γίνει μεγάλη επιτυχία, κρατώντας από τη στιγμή που κυκλοφόρησε τις πρώτες θέσεις στα airplay charts των ραδιοφώνων!
Άλλη μια έκπληξη αποτελεί το τραγούδι «Ούτε ένα βλέμμα», σε στίχους Γιούλας Γεωργίου, όπου ο Αντώνης Βαρδής συνθέτει και ερμηνεύει τη συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας «Έτσι ξαφνικά».
Στο «Ό,τι έχω στο χαρίζω» θα βρείτε 2 cds. To βασικό cd με 10 τραγούδια και ένα cd bonus με 4 κομμάτια: την ακουστική εκδοχή του «Θέλω να μάθω», ένα remix του «Φοβάμαι το αύριο», από την προηγούμενη δουλειά του Αντώνη Βαρδή, με την υπογραφή του Δημήτρη Κοντόπουλου, ένα dance mix του «Θέλω να μάθω» από τον Μιχάλη Παπαθανασίου, για όσους έχουν beat γούστα και after διαθέσεις, και το νέο τραγούδι «Φωτιά» με τη συμμετοχή του κυρίαρχου group της ελληνικής r'n'b Goin' Through.
Ο Αντώνης Βαρδής με την καινούργια του δουλειά μας λέει «Ό,τι έχω στο χαρίζω» κι αυτή τη φορά μας χαρίζει πολύτιμη πρώτη ύλη για διαχρονικές επιτυχίες!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Μελωδικός όσο ποτέ επιστρέφει ο Αντώνης Βαρδής με το νέο του διπλό cd "Ό,τι έχω στο χαρίζω". Ένα album με πολλά σημαντικά στοιχεία, από τη συμμετοχή των Νταλάρα, Αλεξίου, Ρέμου, μέχρι τη σύνθεση που δένει με μοναδικό τρόπο διαφορετικές μουσικές φόρμες. Πρέπει να ομολογήσω πως άκουσα όλο το cd με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, χωρίς να με κουράσει σε κάποιο σημείο του. Η συμμετοχή της Αλεξίου είναι συγκλονιστική, ενώ ο Νταλάρας τραγουδάει μια πολύ ευαίσθητη μπαλάντα, με ιδιαίτερη "λεπτότητα"! Ο Ρέμος στην πιο "εμπορική" ίσως στιγμή του album ερμηνεύει μαζί με τον Βαρδή το "θέλω να μάθω", που τα ραδιόφωνα φρόντισαν να μας το κάνουν άμεσα γνωστό... Βέβαια τον Ρέμο θα τον ακούσετε σε ένα ακόμη τραγούδι που έρχεται ως ...συνέχεια της επιτυχίας από το δικό του cd "έτσι ξαφνικά"! Πρωτότυπο το "παραδέξου" με την r'n'b εισαγωγή και την ...λαϊκή συνέχεια. Απίστευτο το πως "μοντάρονται" αυτά τα δύο εκ διαμέτρου αντίθετα μουσικά είδη!

Το δεύτερο cd έχει κάποια mix καθώς και ένα ραπ τραγούδι από τους "μάστορες" της hip hop σκηνής στη χώρα μας Goin' Through. Πολύ καλό το after mix του "Θέλω να μάθω" από τον Μιχάλη Παπαθανασίου, που δίνει στο τραγούδι έναν dance χαρακτήρα. Δεν κατάλαβα όμως γιατί δεν μπήκαν όλα τα τραγούδια σε ένα cd, καθώς οι χρόνοι τους επιτρέπουν σαφώς κάτι τέτοιο. Δεν θέλω να σκεφτώ ότι οι λόγοι είναι εμπορικοί, λόγω της ποιότητας που συνάντησα σε αυτή τη δουλειά... Μπορώ όμως;


HIGHLIGHTS:

... Η συμμετοχή των Νταλάρα, Αλεξίου, Ρέμου ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Ένα παζλ φωτογραφιών γεμίζει τόσο το εξώφυλλο όσο και τις υπόλοιπες σελίδες του ένθετου. Υπάρχουν ακόμα οι στίχοι και βέβαια τα ονόματα όσων δούλεψαν για αυτή τη πολύ καλή παραγωγή.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
Δύσκολο να ξεχωρίσω κάποια τραγούδια. Ομολογώ πως όλα μου άρεσαν!

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Ψάξε να με βρεις μέσα στα λόγια
που φοβάσαι να μου πεις.
Ψάξε να με βρεις μες στα τραγούδια
που ν' αντέξεις δεν μπορείς.
Αν μ' αγαπάς, στο ρεφρέν της καρδιάς
θα με βρεις"...


(στίχοι: Βασίλης Γιαννόπουλος - "Ροκ μπαλάντα")


Music Corner

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΡΔΗΣ

Τίτλος CD
"Ο,ΤΙ ΕΧΩ ΣΤΟ ΧΑΡΙΖΩ"
Εταιρεία: HEAVEN
Είδος: Διπλό CD

Διεύθ. Παραγωγής
Αντώνης Βαρδής
Φωτογραφίες
Νίκος Χρυσικάκης
Δημήτρης Πανούλης
Μανώλης Χιώτης
Artwork
Πάνος Πιτσιλιδής
2 CD 14 Tracks
Διάρκεια
CD1: 43:37
CD2: 18:26
7/2003 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

CD1
01. Υπνωτισμένα
02. Θέλω να μάθω (με τον Αντώνη Ρέμο)
03. Παραδέξου
04. Ροκ μπαλάντα (με την Χαρούλα Αλεξίου)
05. Γιατί
06. Μυστικά
07. Φωτογραφία
08. Ούτε ένα βλέμα - Έτσι ξαφνικά (με τον Αντώνη Ρέμο)
09. Ό, τι έχω στο χαρίζω
10. Όλα είναι μια χημεία

CD2
01. Θέλω να μάθω (Accoustic version)
02. Φοβάμαι το αύριο (Dcc mix)
03. Φωτιά (με τους Goin' Through)
04. Θέλω να μάθω (After mix)